Categorieën: Nieuws

Groningen heeft 85 nieuwe pleeggezinnen nodig

Er zijn dringend meer nieuwe pleeggezinnen nodig. In Groningen minstens 85.

Deze oproep doet Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg die deze woensdag begint. Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Dit heeft tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. In Groningen zijn er 85 nieuwe gezinnen nodig. Er zijn er momenteel 584.

Esther Overweter bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland: “Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.”

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Te weinig hahaha hou toch op zeg voor elk scheet wat mens laat word kind al huis uitgetrokken of valse melding word gemaakt trekken ze kinderen al uit huis zonder eerst te kijken wat er eigenlijk aan de hand is nee ze staan als haantje de voorste erbij is er iets word er niet daadwerkelijk gekeken wat er aan de hand is ze trekken kinderen zonder pardon zo uit huis en komt bij moet nog minder pleeggezinnen komen ze denken kinderen te helpen maar ze dupen de kinderen gewoon bij (pleegouders) en red je ermee terwijl juist dan met kinderen berg af gaat omdat het niet goed is voor kinderen om bij hun ouders weg te trekken

  • Mja, het/een kind komt er in de regel schadelijk uit als het te maken heeft gehad met kinderbescherming/jeugdzorg/pleegzorg. Jonge meisjes zonder levenservaring die net van de HBO komen die je gaan vertellen hoe je moet leven als ouder/kind zijnde. Vanaf het begin een stempel opgeplakt gekregen waar je nooit weer vanaf komt (als kind en ouder), eens een dief altijd een dief, dat idee. Je wordt geleefd en elke andere mening krijg je een extra stempel als probleem aangetekend. Ik heb oprecht medelijden met de ouders en kinderen die met deze instanties te maken krijgen, verbaast mij nog dat er niet meer "gezinsdrama's" plaatsvinden. Of we zullen er relatief weinig over horen dat ze het uit de media weten te houden. Omwille van de privacy van het kind natuurlijk.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden