Categorieën: Nieuws

Koen Schuiling tegen krakers: “U heeft uw punt gemaakt”

Burgemeester Koen Schuiling zei woensdagmiddag tijdens het spoeddebat over de krakers in het Heykenspand aan de Akerkstraat: “De krakers hebben door hun actie in voldoende mate bijgedragen aan het op de agenda zetten van hun punt. Ik roep hen op om het daarbij te laten en hun weg te gaan. Ik doe een publieke oproep aan u om het pand te willen verlaten.”

Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen het kraken van het Heykenspand in de Akerkstraat. Wel was er begrip omdat zij aantoonden dat de woningnood onder, met name buitenlandse, studenten groot is. Ook wezen de krakers er op dat buitenlandse studenten zich niet kunnen inschrijven als inwoner bij de gemeente Groningen zolang zij geen vast woonadres hebben. Dat heeft tot gevolg dat zij geen BSN-nummer kunnen aanvragen. Daardoor kunnen zij geen bijbaantje nemen en geen bankrekening openen om studiefinanciering te ontvangen. Volgens wethouder Roeland van der Schaaf kunnen buitenlandse studenten die ingeschreven staan bij de noodopvang, gewoon een BSN aanvragen.

In de optiek van de krakers verwaarloost Heykens zijn pand opzettelijk zodat hij er iets nieuws zou kunnen bouwen. Dat zou hem meer opleveren dan het opknappen van het pand.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Gefeliciteerd met uw eerste wapenfeit, mr. de burgemeester. Het punt is dat je niet op een punt kunt wonen. Maar goed, als u tegen iedereen die u onwelgevallig is zegt dat ze (in VVD-taal) kunnen opdonderen is uw probleem wel opgelost. Lang leve het neoliberale wegschuiven.

  • Maar..hoe zit het met de leegstandswet? De gemeente zou actie moeten ondernemen dat de eigenaar 12 jaar lang een pand laat leeg staan en laat verloederen...??

  • Deze man moet ook oppassen, dat hij de opinie niet tegen krijgt. Dan moet de raad iets. En gelet op de reclamespot van de raadsleden voor de camera van Oog over deze man eerder deze week, lijkt mij dit hilarisch. Dom, om je zo uit te spreken op voorhand. Ook gelet op Den Helder. Kijk op twitter. En niet door minsten! Ze vinden het absurd, dat de stad Groningen blij is met deze burgemeester. Althans de raad.

    Zijn inwoners hebben nooit gevraagd om een VVD burgemeester. De VVD heeft nooit enig electoraal gekend in de stad Groningen. Het is ons pakkie-an dan ook niet. De Raad moet zich dan maar zien te redden!

  • Natuurlijk gaan die niet uit zichzelf weg. Drop er maar een brief naar binnen wanneer de ME komt om ze er uit te trekken.

  • Burgemeester Schuiling werd zeer gewaardeerd in Den Helder. Degenen die hem afkraakten hadden een agenda. Die vaak met panden te maken had. Wolven waar ik niet gauw mee zou willen huilen als Groninger.

  • De Heer Schuiling te hebben meegemaakt hier in Den Helder, kan ik Groningen alleen maar alle sterkte toewensen met deze man. En mevr. Rose Smit is een partijgenoot van de heer Schuiling die anders dan andere , niet de minste VVD-ers, wel kleppen voor haar ogen heeft!

Recente berichten

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

4 minuten geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

60 minuten geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

2 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

3 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

4 uur geleden

Nieuwe naam voor Peter Petersenschool in Haren

De Peter Petersenschool in Haren krijgt op 2 oktober een nieuwe naam. Dat meldt het…

5 uur geleden