De Linnaeusborg op de Zernike Campus wordt de komende maanden voor 7 miljoen euro aangepakt. Dat meldt de Universiteitskrant.
Door de klus komt er ruimte beschikbaar voor het prestigieuze Chemical Building Blocks Research Center (CBBC), dat steeds meer plek nodig heeft. Het CBBC gaat gebruik maken van leegstaande laboratoriumzalen op de negende verdieping. Bovendien worden de luchtbehandeling, luchttoevoer en warmte/koudekoppeling verbeterd. In de Linnaeusborg werken zo’n 600 mensen.
Het onderzoekscentrum CBBC is een samenwerkingsproject tussen de universiteiten van Groningen, Utrecht en Eindhoven, Akzo Nobel en andere grote bedrijven. Er wordt fundamenteel chemisch onderzoek bedreven, onder meer door nobelprijswinnaar Ben Feringa.
Van de verbouwkosten neemt het college van bestuur van de RUG zes miljoen zijn rekening. Met de rest van het bedrag worden onder meer zuurkasten aangeschaft.
Een Utrechts pandeigenaar ligt in de clinch met de gemeente Groningen. Tijdens een zitting bij…
Treinreizigers tussen Groningen en Delfzijl moeten vrijdagmiddag rekening houden met vertragingen. (meer…)
De politie in Groningen heeft woensdag een 54-jarige man en een 40-jarige vrouw aangehouden tijdens…
Het KNMI heeft voor vrijdagavond en een deel van de zaterdagmorgen code geel afgekondigd in…
In het Feringa-gebouw is vrijdagmiddag een plafondplaat naar beneden gevallen. Dat zorgde voor letsel bij…
De gemeente Groningen gaat volgend jaar een deel van het budget voor stedenbanden gebruiken om…
Bekijk reacties
7 Miljoen voor de verbouw van een pand dat net enkele jaren oud is. Wie het breed heeft, laat het breed hangen....
Slapen er nog studenten in tenten?
Is dit wat ze met duurzaam bedoelen?
https://architectuur.bouwformatie.nl/projecten/Linnaeusborg/?type=Projecten
Quote: Duurzaam ontwerp
Linnaeusborg scoort hoog op gebied van duurzaamheid. Het gebouw is compact, met een zeer gunstig gevel-vloer factor en duurzaam qua materiaal en energieverbruik. Flexibel gebruik door consequent ingezette zonering in plattegronden en installaties, maken het gebouw ook wat betreft gebruik toekomstbestendig. Een grasdak, hoge-temperatuur-koeling en lage-temperatuur-verwarming doormiddel van betonkernactivering aangesloten op warmte-koudeopslag (WKO), zijn een deel van de ingezette middelen op gebied van de duurzame technische infrastructuur. Bijzondere aandacht is besteed aan de ontwikkeling van een lichte onderhoudsarme gevel (besparing in constructie), welke opgebouwd is uit innovatieve, gevel vullende prefab polyester gevelelementen met een extra hoge isolatiewaarde. Ingezette middelen hebben geresulteerd in een EPC van 0,662, een bijzonder lage waarde voor een ontwerp uit 2004.
Oplevering 2010
Opdrachtgever Rijksuniversiteit Groningen
Mooi PR verhaaltje, het mag wat kosten.