Groninger Sportakkoord ondertekend in Kardinge

sport
Foto: Lucinda Wondel (via Twitter)

Vrijdagmiddag werd in Sportcentrum Kardinge het Groninger Sportakkoord ondertekend door de deelnemende partners. Het akkoord heeft als doel alle inwoners van de gemeente Groningen op eigen niveau te laten sporten en bewegen.

De afgelopen maanden zijn formateurs Bake Dijk en Patrick Kampherbeek druk bezig geweest om het Gronings Sportakkoord te sluiten. Meer dan 35 partners, waaronder Sportcentrum Noord, Medisch Centrum Zuid, Kids United, Sportkoepel en WIJ Groningen hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het akkoord.

Door het akkoord komt geld vrij voor projecten die Groningers moeten activeren, onder meer op wijkniveau. Dit worden de zogenaamde ‘sportwijken’ genoemd. Daarnaast komt er een maatschappelijke sportcoach voor mensen met een beperking. Ook dringt het akkoord aan op ‘integrale aandacht voor sport vanuit gemeente en maatschappelijke organisaties.’ Met dit Gronings Sportakkoord kunnen komt er uit het Rijk een uitvoeringsbudget van in totaal € 400.000 over 2020 en 2021.