De landelijke onderwijsstaking aanstaande woensdag, waar ook veel Groninger scholen aan mee zouden doen, gaat niet door.
Het kabinet geeft namelijk 460 miljoen euro extra aan het primair en voortgezet onderwijs. De afspraken met het kabinet zijn vanmiddag ondertekend door onderwijsminister Arie Slob, de werkgevers en de onderwijsbonden. “De gezamenlijke staking is nu uitgesteld”, zegt Liesbeth Verheggen van de onderwijsbond AOb. “Maar we zullen voor de langere termijn doorgaan met actievoeren voor meer structurele investeringen.”
De investering is namelijk incidenteel. “We zijn nog niet klaar voor de toekomst”, aldus Verheggen. “Dit is een eerste stap, in de toekomst zal er veel meer nodig zijn om de kwaliteit van ons onderwijs op peil te houden, er moet nog een breed investeringsplan komen”.
Het geld dan nu vrij komt wordt gebruikt om extra leerkrachten aan te trekken en het verschil in loon tussen het primair en voortgezet onderwijs te verkleinen.
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
De stichting Hulpacties van het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en het Friesch…
Het jaar 2024 was een bijzonder jaar voor Groningen, met zowel hoogtepunten als uitdagingen. FC…
De stichting Dierenopvangcentrum Groningen is één van de deelnemende goede doelen bij het Serieus Request…
Bekijk reacties
Al dat geld voor de jaren 2020 en 2021 is mooi en noodzakelijk.
Maar er moet structureel een ruimer budget voor onderwijs komen en misschien ook wettelijk vastgelegd worden. Want nu kan elk nieuw kabinet weer besluiten om flink te gaan bezuinigen, of zoals Rutte dat noemt 'ombuigingen', op het onderwijs als ze dat zo uitkomt of het aankleden als een onderwijsvernieuwing.
Een visie op de toekomst ontbreekt dit kabinet. Zo goedkoop mogelijk bestaande taken uitvoeren, is het enige waar ze aan kunnen denken. Als er dan gemorrel ontstaat komt er hier en daar een beetje bij om de mensen zoet te houden.
Ik gun iedereen en alles extra geld. Maar als je geen mensen kunt vinden dan los je het probleem van de werkdruk niet op. Daarnaast moet dat extra geld ergens vandaan komen. Ik weet dat dit kabinet nu jubelt dat ze gratis kan lenen, maar lenen blijft lenen; een lening moet uiteindelijk worden terugbetaald. Oftewel, resumerend is dus het de belastingbetaler die hier de buidel trekt.
En als het onderwijs extra geld krijgt... dan weet ik nog wel een tiental sectoren te bedenken die extra geld kunnen gebruiken.
https://www.aob.nl/nieuws/staking-op-6-november-gaat-door/
Update !!