Categorieën: Nieuws

Protestactie bomenridders tegen bomenkap en voor beter onderhoud

De Bomenridders Groningen houden woensdag een protestactie tegen “de massale vernietiging, het gebrekkige beleid en slechte onderhoud van bomen in de gemeente en provincie Groningen”. Verder willen ze zich uiten tegen het gebruik van biomassa als energiebron.

“Door een ecologisch verantwoorde en duurzame zorg voor bomen zal onze gemeente en provincie leefbaarder zijn. Daarmee is ze beter voorbereid om de lokale biodiversiteit te beschermen en te ondersteunen. Het kan daarmee de uitdagingen voor het milieu en de daarmee gepaard gaande klimaatcrisis het hoofd bieden,” zo schrijft Kristin McGee, voorzitter van de Bomenridders Groningen, in een persbericht.

Tijdens de demonstratie treden diverse lokale artiesten op. Verder zijn er toespraken van inwoners en bos- en boom-ecoloog Hans van der Lans.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • In plaats van Bomenridders die tegen windmolens vechten hebben we bomenredders nodig. De politiek moet de ambtenarij eens goed duidelijk maken dat kap een laatste alternatief is. Nu is het vaak de goedkope en makkelijke optie. Weg is weg en jonge boompjes die er voor in de plaats komen hoef je de eerste twintig jaar nog niet te onderhouden. Dan heb ik het niet over drie bomen bij de der Aa kerk maar Die langs de Peizerweg en nu bij het Platvoetspad (daar is helemaal geen inspraak op geweest want niet in de bebouwde kom. Hoef je alleen maar te melden bij de provincie). Het hele landschap langs het Kanaal is nu aangetast omdat die bomenrij daar weg is (ze zijn ongeveer op de helft).

  • Ach ja blijkbaar hebben we het nog steeds heel goed in het land als er tijd is om je druk te maken over bomen.

  • ze zijn zo erg met het klimaat bezig dat ze er zelfs bomen voor kappen.
    kappen met kappen of niets meer over het klimaat zeggen.

  • @Marc Ik begrijp jouw fulmineren tegen De Bomenridders niet zo goed. Jouw betoog verschilt niet veel van wat zij zeggen en waar ze voor strijden.

  • @ Marc. Je draait het om. "Politiek en de ambtenarij" willen steeds meer bomen kappen, vanuit de ideologie dat bomen kappen goed (meer licht en ruimte) en noodzakelijk is (ziekte, overlast). Wij moeten deze flauwekul kennelijk maar geloven, want valide tegenargumenten worden genegeerd of van tafel geveegd. Dat is pas fundamentalisme! Ongemerkt en ongehinderd zo veel mogelijk biomassa verzamelen, dat is het doel. Tot in alle eeuwigheid. Waarom? Het levert veel geld op. Het is een verschroeide aarde tactiek, een nietsontziende kaalslag onder valse voorwendselen. Ik herhaal: onder valse voorwendselen!

    Daar vallen geen jonge boompjes tegenaan te planten!

    Wij mogen dit niet accepteren! Komt allen woensdag!

  • Stop eerst maar eens met een en ander groter te maken dan het werkelijk is. Er hier geen enkele sprake van "massale vernietiging" of "verschroeide aarde tactiek een nietsontziende kaalslag onder valse voorwendselen" Allemaal niets van waar, dat zien de burgers met eigen ogen, dus heeft zo'n club weinig of geen draagvlak onder de Groninger burgers. Eerst maar eens stoppen met het overdrijven en vooral stoppen met het absolute gelijk beweren te hebben.

  • Het is toch overduidelijk dat er is steden,dorpen en in de bossen de laatste jaren veel meer gekapt wordt dan voorheen. Alleen al in 2018 verdween 1350 hectare bos waar niets voor terug komt. Iedereen kan met eigen ogen zien dat er een heuse kap woede heerst in Nederland.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

40 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden