Categorieën: Nieuws

SP wil ‘elitefeestje’ niet betaald zien met geld voor aardbevingsgedupeerden

De SP noemt het een schoffering dat het college van burgemeester en wethouders geld van het Nationaal Programma Groningen wil gebruiken voor het inspiratiefestival Let’s Gro.

Volgens de fractie wil het college van B&W het festival nu rondom de thema’s klimaat en energie organiseren en daarom NPG-geld gebruiken. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk “Degene die dit bedacht heeft, heeft niets begrepen en niets geleerd van jarenlange aardbevingsellende. Dit is een grote fout van het college van B&W.”

De fractie pleit daarom om het geld te investeren in Ten Boer, Ten Post, Woltersum en de dorpen daaromheen. De SP roept belangenorganisaties van gedupeerden en dorps- en wijkverenigingen op om woensdag in te komen spreken tijdens de raadsvergadering.

De SP wil dat ook de gemeente zelf stopt met financiële bijdragen aan het festival. Dijk: “Let’s Gro is een elitefeestje waar besproken wordt welk gebouw er wel of niet roze moet worden geverfd. Dat het college hier geld aan uitgeeft is en blijft belachelijk.”

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Als het je dus interesseert hoe onze stad er in de toekomst uit zit dan ben je elite. Jouw interesse onderdrukt de massa. Interesse is verdacht. Als het volk mag je alleen afkeuren en klagen.

  • NPG geld is niet bedoeld voor directe schadevergoeding van gedupeerden, maar voor het steunen van projecten in de provincie die de leefbaarheid ten goede komen. Je moet dus niet net doen als de stad hier geld van gedupeerden rooft. In de stad is ook aardbevingschade, dus mag de stad aanspraak maken op een deel van de gelden. Er gaat ook geld naar een project in Zoutkamp bijvoorbeeld, daar hebben ze nou niet direct last van de bevingen gehad. De kritiek van de SP is ongepast en populistisch. Als het aan de SP lag werd de volledige begroting in een zwart gat van persoonlijke ellende gekieperd. Dat is weinig effectief.

  • Als het werkelijk de bedoeling is om inwoners uit deze stad te bereiken en mee te laten denken waar het om de toekomst van deze stad gaat, dan organiseer je geen ons kent ons feest voor een selectgezelschap wat Let`s Gro is , maar ga je middels dagbladen en internet je inwoners benaderen.

  • Geen idee wat 'let's gro' precies is, maar het klinkt niet als erg noodzakelijk, en voor een noodruftige gemeente zijn niet-noodzakelijke zaken al snel verkwisting. Dit soort iniatieven wordt altijd bedacht door managers die verder niet zo veel te doen hebben en is een indicatie dat het weer eens tijd is voor een rondje boventalligheid.

  • Let's Gro is voor mensen die zelf geen fondsen weten te werven voor haar ideeën, ik zeg altijd een goed idee trekt investeerders uit zichzelf aan.

  • Was te verwachten, ze zien een bak met geld en gaan daar eigen plannetjes mee doordrukken. Geld zou gewoon op de rekening van de aardbevingsslachtoffers moeten en ook geen verplichte duurzaamheidszooi die men dan weer moet terugverdienen. Gewoon cash, kan men het zelf besteden. Scheelt ook weer een hele overhead.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden