De Rabobank heeft de Hanzehogeschool gevraagd om een opleiding te ontwikkelen die medewerkers helpt om mogelijk misbruik, zoals fraude, te signaleren. Die gaat binnenkort van start.
Vorig jaar trof ING een grote schikking omdat de bank te weinig had gedaan tegen witwassen, terrorismefinanciering en fraude. “Die zaak laat zien dat het een probleem is dat we met z’n allen moeten oplossen. Banken hebben daarbij een belangrijke rol. Zij moeten daarbij hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus Minister Hoekstra van Financiën.
Voor organisaties die financiële diensten aanbieden – zoals banken – is de rol van poortwachter cruciaal. Als dit niet op orde is, lopen ze grote risico’s. Zij moeten hun klanten kennen én dus geen relaties aangaan die het vertrouwen in de onderneming kunnen schaden. De Rabobank wil hiervoor snel veel medewerkers opleiden. Die gaan elke maand in Utrecht een tweedaags programma volgen.
De Partij voor de Arbeid (PvdA) heeft een 'tienpuntenplan' opgesteld om te investeren in het…
Vrijdag is het bewolkt en lokaal valt er een spatje motregen. Het wordt 11 graden…
Het Groninger Museum is in de prijzen gevallen. Het museum heeft de Museumkids Award gewonnen…
Er komt een tijdelijk fietspad tussen De Linie en de Oosterpoort. Twee andere fietsverbindingen zijn…
Het vernieuwde Forum bestaat eind november vijf jaar. Het megaproject was omstreden vanwege de kosten,…
FC Groningen oefende donderdagmiddag in Keulen tegen FC Köln, dat uitkomt in de tweede Duitse…
Bekijk reacties
In dat geval uw aandacht voor de volgende documentaire..
In de 3LAB-documentaire Rats & Slaves onderzoekt filmmaker Anthony van der Meer de levendige digitale handel in gehackte computers. Hij infiltreert op een hackersforum voor ‘RATters’; hackers die mensen bespioneren, bestelen of afpersen. Deze slachtoffers worden ‘slaves’ genoemd.
En virusscanners zijn in dat geval een schijnveiligheid !
https://www.youtube.com/watch?v=BGsw_l0tT10