Kinderen van de Buitenschoolse Opvang zijn de afgelopen maanden hard aan het werk geweest om een gezond én lekker kidsmenu te bedenken voor restaurants in Groningen.
In restaurants en eetcafés staat vaak nog een ongezond kindermenu op de kaart, terwijl ouders steeds meer waarde hechten aan gezonde voeding voor hun kind. Het leek de initiatiefnemers goed om kinderen zelf leuke, lekkere en gezonde gerechten te laten samenstellen. Zij hebben voor elk van de vier seizoenen een gerecht bedacht dat vanaf 2020 in de negen deelnemende restaurants aangeboden wordt. Ze werden geholpen door studenten van de Hanzehogeschool. Ook mochten de kinderen proefkoken in de professionele keukens van het Alfa-college.
Alle deelnemende kinderen krijgen maandag tijdens de prijsuitreiking in Grand Café Time Out een oorkonde en een koksmuts. De vier winnende SKSG-locaties krijgen ook een prijs. De andere acht deelnemende restaurants zijn ’t Feithhuis, Eetcafé De Stadstuin (beide vestigingen), Eethuys Stadspark, Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau, Dinercafé Diep, Paviljoen Sterrebos en Edanz/Vitaminds.
De komende dagen blijft het niet droog. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is er op dinsdag…
Op de Nieuwe Markt, bij Forum Groningen, is maandag de publiekscampagne 'We moeten praten' van…
In de Paradijsvogeltuin aan de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk vond afgelopen weekend het zaaifeest plaats.…
Zoveel mogelijk mensen samenbrengen op de Vismarkt op 26 mei voor een diner. Dat is…
De waterpoloërs van TriVia Dames 1 zijn afgelopen weekend kampioen geworden in de eerste klasse…
Bij een verkeersongeluk maandagmiddag op de Plutolaan in de wijk Paddepoel is een automobilist op…