Categorieën: Nieuws

Politie spoort Groningers aan binnen te blijven tijdens jaarwisseling

Omdat het KNMI voor dinsdagavond en -nacht dichte mist verwacht, roept de politie Groningers op om, als dat kan, binnen te blijven.

Omdat bij mist tijdens de jaarwisseling kruitdampen langer blijven hangen, adviseert de politie alleen de weg op te gaan als het echt nodig is: “Gebruik de juiste verlichting, matig je snelheid en houd voldoende afstand. Houd de weersberichten in de gaten en check eventuele verkeersinformatie,” zo schrijft de politie op Twitter.

Het KNMI heeft voor de jaarwisseling code geel afgeven. Vanaf de jaarwisseling kan door vuurwerk eer dichte mist ontstaan met een zicht van minder dan 50 meter. Zeer lokaal kan het zicht teruglopen tot ca. 10 meter.

 

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Bij supermist kan het zo op halve anarchie en chaos uitdraaien. Fijn voor de iets minder weerbare medemens. Maar sowieso zeer kut voor de mensen met longproblemen. Ken drie mensen met COPD. Wordt waarschijnlijk weer piepen geval. Maar lekker doorgaan met die debiele vuurwerktraditie.

    En mooi doorgaan met het domme gelul dat illegale vuurwerk ook bij algeheel verbod wel zal blijven knallen. "Traditie" van cobra's, lawinepijlen en nitraat zit ingebed in normale vuurwerktraditie.
    Handhaven van verbod op illegale vuurwerk is vele malen eenvoudiger als die qua omvang enorm grote legale afstekerij er niet is.

  • Bla,bla,bla.... niet vooraan mogen parkeren bij de winkel, laadpalen overal en gezanik over vuurwerk. Ik ken vier mensen met copd deze roken als een ketter, schuren verf zonder mondkapje en hebben een allesbrander. En maar zeuren over het vuurwerk en de resterende rook

    Tuurlijk reageer maar lekker op dit bericht, stelletje azijnplassers. Mensen die copd hebben zijn meestal voorzien van diverse luchtzuiverings middelen en blijven standaard graag binnen met de filters aan.

  • Ach we hadden een x aantal jaren ook heel dichte mist (geen idee iets van 10 jaar geleden???). Hebben we toen ook overleefd. Gewoon ouderwets je gezonde verstand gebruiken en anders ga je voor de Darwin award ofzo.

  • Er mag nu al wel code oranje smogalarm worden afgegeven. En dan mag het officieel pas iets meer dan een uur :p

Recente berichten

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

3 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

6 uur geleden

Wat vinden Groningers echt belangrijk? | OOG Thermometer

Een 6,9 voor veiligheid. Een 7,5 voor geluk. En 7,7 voor hun woning. Op deze…

7 uur geleden

Beide gewonden van schietpartij De Kring ingesloten voor verhoor

De politie heeft details bekend gemaakt van de twee verdachten die woensdagavond werden aangehouden vanwege…

7 uur geleden

Kledingbank Maxima heeft tekort aan jassen voor mannen

Kledingbank Maxima geeft kleding weg aan mensen met een laag inkomen of met een uitkering.…

9 uur geleden

Stadsbestuur baalt van kabinetsplannen

Het Groninger stadsbestuur baalt van de plannen van het kabinet zoals die in het regeerakkoord…

10 uur geleden