Categorieën: Nieuws

Rechter: ‘Eindshow Serious Request op Ossenmarkt mag doorgaan’

De bestuursrechter heeft een verzoek tot schorsing van de vergunning voor het evenement ‘3FM Serious Request’ op Kerstavond op de Ossenmarkt, afgewezen. Een omwonende had geklaagd over mogelijke geluidsoverlast en probeerde het evenement daarom via de rechtbank tegen te houden.

Hoewel de voorzieningenrechter oordeelde dat de geluidsbelasting zeer fors is en hoger is dan hetgeen in het algemeen als onduldbare hinder wordt aangemerkt, weegt get belang van het landelijke evenement zwaarder. “De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de burgemeester in dit geval tot het verlenen van de vergunning heeft kunnen komen omdat enerzijds de geluidsbelasting in de tijd beperkt was, het om een eenmalig evenement ging en verzoeker zelf enige maatregelen kon treffen om zich aan de overlast te onttrekken.”

In de week van kerst lopen drie teams van 3FM-dj’s in estafettevorm van het Zeeuwse Goes naar Groningen voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Op 24 december eindigen ze de wandeling op de Ossenmarkt. Hier vindt de eindshow met onder andere live muziek plaats.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Kejje nie leze ofzo?

    In de week van kerst lopen drie teams van 3FM-dj’s in estafettevorm van het Zeeuwse Goes naar Groningen voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Op 24 december eindigen ze de wandeling op de Ossenmarkt. Hier vindt de eindshow met onder andere live muziek plaats.

  • De rechter woont blijkbaar elders en weet niet (of heeft geen empathie voor) wat dit soort overlast met je doet. Waarom is dit radioprogramma in landsbelang? Waarom kan het niet in het stadium worden gehouden?

  • Tsja, als je graag in het centrum wilt wonen, dan weet je dat je dit soort evenementen voor je voordeur krijgt. Wil je rust dan verhuis je naar een buitenwijk of dorp. Daarnaast, hoe lang duurt dit feestje nou eigenlijk? En uurtje of 3 hooguit. Goedkoper en makkelijker om er een bioscoopavondje van te maken dan naar de rechter stappen.

  • Het programma is in landsbelang. Wat zijn daarvoor de criteria? Straks gaat de rechter bepalen welke liedjes in de top 10 moeten zitten. We hebben overlastnormen met elkaar afgesproken, waarom kan de rechter die niet hanteren, ipv haar/zijn persoonlijke waarde oordelen uitspreken?

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden