Slechts één op de tien woninginbraken in de gemeente Groningen wordt opgelost. Om precies te zijn 11,2 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws
Dat is laag, maar het is beter dan in bijvoorbeeld Pekela en Loppersum waar in drie jaar tijd niemand voor een woninginbraak is opgepakt. In Soest loopt de inbreker de grootste kans om tegen de lamp te lopen: 31,9 procent.
De gemeente Groningen vormt de middenmoot qua inbraken. In de periode 2016 – 2018 werd 2365 keer ingebroken en 265 zaken werden opgelost. De meeste inbraken vinden rond de kerst plaats.
“De boodschap dat een woninginbraak waarschijnlijk niet wordt opgelost, is geen prettige voor een slachtoffer. Maar het is wel een realistische boodschap, waarmee de politie valse verwachtingen wil voorkomen. Dat dit frustreert, snappen we, maar het is wel eerlijk”, aldus de Nationale Politie tegen RTL nieuws.
Wie van de twee komende weekenddagen de standen op de thermometer naast elkaar legt, denkt…
PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond in Amsterdam met 5-1 verloren van OS Lusitanos. (meer…)
Beginnende schrijvers in Groningen kunnen zich tot volgende week zondag aanmelden voor het LetterenStipendium 2025.…
De zuidelijke ringweg is komend weekend afgesloten tussen het Julianaplein en de Europaweg voor verkeer…
Hoewel er nog een beroepszaak loopt bij de rechtbank, wil het college hoe dan ook…
De speeltuin aan de Prinsesseweg en de kleinere speelplekken aan de J.W. Frisostraat en de…
Bekijk reacties
"Opgelost" betekent in dit geval dat het slachtoffer een dader heeft aangereikt. Dat betekent nog niet dat er wat mee gebeurt, laat staan tot vervolging wordt overgegaan.
Op tassenroof e.d. scoort de politie veel beter. Dan wordt het proces verbaal gewoon verwijderd als het niet in behandeling wordt genomen. Inbraak is een door verzekering gedekt delict en dan moeten ze kennelijk wel proces verbaal opmaken en bewaren. Vandaar de beroerde score: het kan niet uit de statistiek verwijderd i.v.m. discrepantie cijfers van verzekeraars. Ze sturen onmiddellijk twee man op je af bij inbraak en reiken je bij de deur het ingevulde formulier aan. Bij tassenroof zeggen ze: "Had die meneer maar beter op zijn spullen moeten letten. Prioriteit ligt bij woninginbraak". Ik snap waarom en ook hoe prioriteit uitpakt bij de Politie. Gelukkig doen ze ook veel goed werk. Met al die vrouwen erbij - de laatste decennia - zal dat er dan waarschijnlijk ook niet slechter op zijn geworden.
Koop een riot-gun zou ik zeggen ..of nog beter... neem een hond ..
Net zo gevaarlijk als een Gun ..maar dan legaal ..
Want voor je het weet heb je een proces aan je kont omdat je op de inbrekers hebt geschoten ..
lees dit .
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191226_04783176
Dit is dan wel in België..maar kan ook hier zomaar gebeuren.
Dus ..neem een hond tegen de inbrekers..dat is legaal
Om dit dan weer te ontmoedigen ..heeft de gemeente Groningen een anti hondenbeleid.
'Voor één hond betaal je namelijk volgend jaar (2020) 121,80 euro, heb je een tweede hond, dan kost die 180,60 euro. Voor twee honden betaal je dan 302,40 euro per jaar.'
Spreek je over inbrekers/dieven en rovers ......
U moet dus bij het gemeente bestuur zijn.
302 €uro.... ga je schamen gemeente Groningen .
Ps ..welkom gemeente Ten Boer en Haren ..
Drie maal raden welke gemeente het meeste profijt heeft van deze "samenwerking/assimilatie"
Heb zelf als slachtoffer van een inbraak ooit een mogelijke/waarschijnlijke dader aangedragen. Nooit meer iets van de politie gehoord.
Begrijpelijk, als de politie zijn manschappen vooral inzet bij fuikoperaties om kleine vergrijpen als rijden zonder licht of over de busbaan te beboeten. Daar hoeven ze geen enkele moeite voor te doen. Want stel je voor dat oom Agent in actie zou moeten komen! Dat kunnen we die prinsjes en prinsesjes in blauw toch niet aandoen?
En voordat de usual suspects hier weer losgaan op 'die studenten'; haalt u werkelijk meer voldoening uit de boete voor de onverlichte fietser in de binnenstad dan uit het oplossen van de inbraak in uw huis?