De Groningse poffert krijgt dit voorjaar aandacht op 24Kitchen. Laura de Grave doet Groningen aan in een nieuwe reeks over lokale producten.
In februari start online seizoen 2 van Lekker Lokaal op 24Kitchen. Kookboekenschrijfster Laura de Grave rijdt daarin met een elektrische motor door heel Nederland om op zoek te gaan naar lokale producten en gerechten. In een van de afleveringen zal Groningen behandeld worden. Daarin komen gehaktballen en pofferts aan de orde. Vanaf maart komen de afleveringen ook op televisie .
Poffert, niet te verwarren met poffertjes, is een Gronings gerecht. In andere delen van Nederland komt nagenoeg hetzelfde recept voor maar heet het anders: ketelkoek, of broeder in cakevorm.
Poffert is een broodachtig boerengerecht en werd vooral gegeten als hoofdgerecht en soms als toetje, meestal in de winter omdat het een nogal zwaar gerecht is.
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Zondag 22 december hebben Stadjers Raheel Ahmed en Haris Zaman de tweede prijs binnengehaald in…
Myron Hamming, voormalig stadsdichter van Groningen, is sinds deze week Awareness Ambassadeur bij Unicef Nederland.…
De paardentrailer die afgelopen nacht is gebruikt bij een vuurwerkdiefstal in de Stad, is dinsdag…
‘t Is nait best met 't weer. Na een grijze dag en een bewolkte kerstavond…
Bekijk reacties
Met stroopsaus uiteraard, zoals mijn moeder het ooit bereidde.