Categorieën: Nieuws

Lucky Luke, Spiderman, Aladdin en Aloy openen Storyworld in Forum

Storyworld, de opvolger van het Stripmuseum in het Forum, opent 11 januari. Het museum wordt geopend door vier bijzondere gasten, namelijk Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke.

In het hele Forum is er feest met workshops striptekenen, korte animatiefilms kijken, je laten schminken, gamen, strips lezen, demonstraties bijwonen en buttons stampen.

Je kunt het evenement gratis bijwonen en meedoen met alle workshops en activiteiten. Om als een van de eersten een kijkje te nemen in Storyworld zelf moet je wel een ticket kopen. Tickets kosten 9 euro. ‘Let op: je Museumjaarkaart is nog niet geldig. We werken er hard aan!’, meldt Storyworld.

Meer info.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het Forum zal nooit rendabel zijn, daar hoef je geen econoom voor te zijn. De helft van het gebouw is immers lege ruimte. De bibliotheek, wat daar nog van over was, want in het oude gebouw was de afbraak (voorraad boeken te leen) allang begonnen, en was de vrijgekomen ruimte al jaren ingenomen door studenten. Nu in het Forum zien we reeds hetzelfde gebeuren, overal studenten die de zitplaatsen bezet houden. De nog aanwezige boeken zijn over de verdiepingen verspreid, en je moet een studie hebben gevolgd om ze überhaupt te kunnen vinden. Kinderziekten misschien. 9 euro om zelfs maar een kijkje te mogen nemen in de opvolger van de stripmuseum is natuurlijk om de marktconforme maar exorbitante huurprijs per vierkante meter te kunnen betalen. Datzelfde geld voor de horeca ondernemers die denken een goudmijn te zijn binnengegaan. Als de stroom bezoekers constant blijft, en dat lijkt mij wel realistisch, dan geef ik ze een kans om te overleven. Maar dan wel alle personeel aan het minimumloon of lager.

  • Is er ook nog iemand die het Stripmuseum leuk, boeiend, positief, grappig, interessant, creatief uitdagend vindt
    of blijft het weer bij de overbelegen instant azijnzeikerij als het woord Forum weer valt?!

    Ik wel! En ik verheug me er al op ;)

  • @Adrien
    @Wasserman
    Ik begrijp dat het voor verstokte tegenstanders erg lastig is om nu te moeten erkennen dat het Forum totnutoe een gigantisch succes is. Welgemeend advies van mij is om gewoon weer leuke dingen te gaan doen ipv voortdurend met zure en irrelevante verhalen anderen lastig te vallen.
    Dat maakt jullie leven vast heel wat aangenamer.

  • RealJack,
    Als u de misstanden rondom HET MONSTRUM niet wilt/kunt zien , wil ik u adviseren een bezoek te brengen aan een opticien.

  • Nou Merel ..

    Het stripmuseum was op sterven na dood aan de westerhaven. Maar het heeft zijn heil gevonden in het Forum. Een uitstekend concept, wat hopelijk nu wel naar grote hoogtes stijgt .. kuch

    Oja .. benieuwd wat men tot nu toe heeft uitgegeven in het Forum. Vertel het ons Nijdam. Is het rendabel na deze ene maand?

    Ik zal niet flauw doen, over 5 jaar maken we de balans op. Of de stekker wordt er voortijdig al uitgetrokken. O nee, er is tot voor kort nog een buffer aangelegd van 5 miljoen Euro. Een ezel struikelt in dat geval niet over dezelfde zoals met het Infoversum wel is gebeurd. Maar om dit gebouw te laten overnemen door een commerciële partij?! Zelfs de Bijenkorf is al vertrokken.

    Dit soort projecten gedijen niet in Groningen. Daar zijn inwoners met poen voor nodig. En die zijn er niet of te weinig. En in de regio is dat idem dito. Het is hier geen Randstad!

  • @Sjoerd, vroeger schreef je poep met een lange oe. Tegenwoordig niet meer.

    Dat komt omdat dingen zich ontwikkelen in de loop van de tijd.
    Soms van binnenuit, soms door betere omstandigheden van buiten.
    Het Stripmuseum zat niet op een goed plek om maar eens een doorslaggevende factor te noemen.
    In het Forum is die goeie plek er wel.
    Bovendien ontwikkelt het museum zich naar het concept Storyworld en slaat een weg in die beter bij deze tijd past.

    Maar waarom zou je nou van tevoren op Storyworld gaan mopperen?
    Of op het Forum?
    Kom over 5 jaar eens terug zou ik zeggen als er wat te melden is.
    Tot nu toe gaat het goed met 400000 bezoekers en dus geen reden voor dat ZureBommen Berend gedoe...

    'Het is hier geen Randstad'. Helemaal mee eens!
    Het is hier zelfs stukken leuker dan in de Randstad.
    En daar past een huiskamer als het Forum, mét Storyworld, prima bij.
    Niet te bescheiden hè?

  • @Merel

    Als je van elitaire huize bent, een kind van elders en niet opgegroeid met de sores wat Groningen al zolang teistert, dan is het een aangenaam verblijf. Wie doet je wat! Welkom in Grunn!

    400 000 bezoekers in een maand tijd kan overigens niet! Tel maar na. Het waren vast bezoekers die op en neer hebben staan hollen bij de detectiepoortjes. Bovendien was het Forum dermate duur, dat verdient zich niet terug met een bezoek! Er zal toch uitgegeven moeten worden.

    Storyworld vraag 9 euro entree. De meeste inwoners hebben in dat geval liever een goede maaltijd op tafel in een dergelijke overweging.

    Ik ben een realist Merel. Opgegroeid met de sores in Groningen.

  • Hallo @Sjoerd, wat betreft profilering zit je er naast. Als mij aanspreekt dan spreek je met een persoon van boerenafkomst, geboren en getogen in het Noorden, Groningse in hart en nieren, levend van uiterst bescheiden budget, met een rugzak vol met mooie als ook hele nare levenservaringen.
    En ik prijs me elke dag gelukkig dat ik in ons prachtige Nederland woon en in de prachtige stad Groningen.

    Je bent een pessimist. Dat is niet vervelend bedoeld maar dat blijkt uit de teksten die je hier algemeen schrijft.
    Probeer te genieten, ga en mooie wandeling maken, elke week ontbijten bij de Hema of Ikea want daar heeft iedereen wel geld voor hoor. Of een keer naar Storyworld. Moet kunnen, iets anders laten één keertje laten staan en dan zijn die 9 euro er zo. Als je maar wilt.
    Tel je zegeningen.

  • En wat mijn profilering betreft, zit je er ook naast.

    Maak je over mij geen zorgen, maakt zich wel zorgen over de egoïstische besluiten die toen genomen zijn aangaande het Forum. En nu komt het stadsbestuur zichzelf tegen en mag de onderkant straks dwangarbeid doen, om de financiën op orde te krijgen. Terwijl het geld juist bedoelt was, om de economie te stimuleren. En de onderkant daarin perspectief te bieden. Als je bent opgegroeid met de sores in Groningen, alsook mijn voorouders, dan weet je, dat een Forum nooit enig succes kan behalen. Daar is meer voor nodig. Een zeer grote inhaalslag. Het Forum is afhankelijk van de plaatselijke bevolking en dit inkomen is gemiddeld genomen te laag.

    Maar de politiek is niet eerlijk, op de wijze hoe zijn communiceren met zijn inwoners. Het gaat niet goed met Groningen. Slecht zelfs. Maar als we het druk maken door de stad ongebreideld te laten groeien met de studiemigrant of migranten in het algemeen, en zodoende de wachtlijsten laten oplopen op een woning, dan lijkt het nog wat. En als wij het CBS nog wat bijschaven in zijn definities, dan kunnen we het volk helemaal bedonderen.

    https://www.trouw.nl/nieuws/het-gaat-helemaal-niet-zo-goed-met-de-economie~bb061562/

    En dat staatsschuld afneemt, heeft alles te maken doordat alles over de schutting bij gemeenten is neergelegd. Per saldo zit Nederland in een reces. Hoe verneuk je de EU begrotingsdiscipline van 3%, !

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

10 uur geleden