Categorieën: Nieuws

Ruiten Forum Groningen permanent smerig en er is niks aan te doen

Zeer veel ruiten van het Forum Groningen zijn permanent smerig. Dat komt door de stenen waarmee het Forum is opgetrokken.

Het zijn natuurstenen en wanneer het regent komt er steenslijpsel vrij. Dat stroomt bij elke bui langs de ramen. Er is volgens een woordvoerder van het Forum niet veel aan te doen. De ramen zouden dan vrijwel iedere dag schoongemaakt moeten worden, maar dat is een onbegonnen zaak.

Uiteindelijk moet het probleem zichzelf oplossen. De natuurstenen geven steeds minder slijpsel af. Wanneer de ramen in het Forum vrij blijven van de stoffen uit de natuurstenen is nog niet duidelijk. Dat kan zeker nog een jaar duren.

Foto Kimberly Blaak Vieze ramen Forum Groningen
Foto Kimberly Blaak Forum Groningen
Andor Heij

Bekijk reacties

  • Who gives a shit?

    Is dit alles? Nou doe maar. Het grootste probleem in het Forum Groningen, vinden wij, is het storende geluid van de vele roltrappen. Dit probleem gaat pas verdwijnen als Dirk Nijdam en Hans Poll er iets aan gaan doen. Problemen zijn er om op te lossen!

  • ''Uiteindelijk moet het probleem zichzelf oplossen.'' Dit is dus niet permanent, zoals de titel wel doet vermoeden. Negatieve framing op deze manier.

  • Ramen verslechteren als je er niets aan doet, dan breken ze sneller. Wij wonen in het bos en er waait veel zand tegen de ramen waardoor ze sneller breken, in andere landen kunnen ze dit gewoon schoonmaken.. !! Google eens naar High rise window cleaning... Er niets aan doen is gevaarlijk.. !

  • Hopen dan maar dat het steenslijpsel geen agressieve stoffen bevat die het glas permanent beschadigen. Bij het uitspoelen van cementvoegen – hier waarschijnlijk niet van toepassing maar een ieder is vrij dat toch even nogmaals op te merken – komt er o.a. salpeter vrij. En dat laat blijvende strepen op het glas achter.

  • Die roltrappen maken een zacht zoemend geluid. Helemaal niet storend. Er schijnt zich een persoon aan te ergeren :p

  • Daar had toch meer geld aan gespendeerd moeten worden. Het enige dat ik mooi vind aan het Forum is het (spectaculaire) uitzicht. Voor de rest is het gebouw een toekomstige bodemloze financiële put. Met dat vloeroppervlak zal het nooit renderen. Misschien moet de gemeente maar alvast plannen maken om de vestiging Kreupelstraat te slopen en te verplaatsen naar het Forum. De verkoop (en verplaatsing) van de vestiging Europapark is ook een optie.

  • Ik denk dat dit nog maar het begin is van een gebed zonder einde. Het Forum wordt zo wie zo een financiële molensteen om de nek van de burgers van de gemeente Groningen. De hoop van de politiek is dan ook dat de werkelijke problemen nog een tijdje wegblijven, zodat de burgers zijn vergeten wie hen met dit megalomane project heeft opgezadeld. Denk op dit moment nu eens de studenten weg uit het Forum, die elke dag werkelijk alle beschikbare zitplaatsen in het Forum bezetten. Dan hou je een leeg gebouw over. Optisch bedrog dus.

  • De problemen voor HET MONSTRUM blijven komen . Wanneer komen de klachten over de windvlagen die om het gebouw vrij spel hebben ?
    .

Recente berichten

Vrijdag voornamelijk bewolkt met kans op een spatje regen

Vrijdag is er veel bewolking met vanochtend lokaal een spatje regen. In de middag is…

12 uur geleden

Donar stelt zwaar teleur tegen Den Helder Suns

Donar stelde donderdagavond in Den Helder zwaar teleur tegen Den Helder Suns, dat tot nu…

12 uur geleden

Plannen Spoorkwartier komende dinsdag gepresenteerd in Forum

De plannen voor het nieuw aan te leggen Spoorkwartier, aan de zuidkant van het Hoofdstation,…

13 uur geleden

Deel Europaweg dicht vanaf vrijdagavond tot maandagochtend

De Europaweg gaat dit weekend dicht ter hoogte van het viaduct met de ringweg. Dit…

15 uur geleden

Brommers en snorfietsen vanaf 1 januari niet meer welkom op Grote Markt

Brommers en snorfietsen zijn vanaf 1 januari niet meer welkom op de Grote Markt. Deze…

16 uur geleden

Oranje vrouwen zaalvoetbal met Tessa Grashuis ruim langs Kazachstan

Het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam heeft donderdagmiddag met 6-0 gewonnen van Kazachstan. (meer…)

16 uur geleden