De gemeente wil toe naar een circulaire economie. Dat betekent: meer goederen hergebruiken en daarnaast kapotte zaken repareren in plaats van te vervangen.
Een circulaire economie is een economisch systeem waarin grondstoffen, onderdelen en producten hun waarde zo min mogelijk verliezen en hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt. In het huidige systeem worden grondstoffen omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Het circulaire systeem kent twee kringlopen van materialen. Een biologische kringloop, waarin reststoffen na gebruik veilig terugvloeien in de natuur. En een technische kringloop, waarvoor producten en onderdelen zo zijn ontworpen dat deze opnieuw gebruikt kunnen worden. Hierdoor blijft de economische waarde zoveel mogelijk behouden.
Het doel is dat ook ondernemers in de stad mee gaan doen, maar zeker de leveranciers van de gemeente. Uiteindelijk moet dat veel minder afval opleveren.
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
De komende dagen schommelt de temperatuur tussen 6 en 8 graden. Het wordt voornamelijk een…
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen aangehouden na een…
Donar heeft zondagmiddag in Zwolle goede zaken gedaan door het hoger geklasseerde Landstede Hammers te…
Zondagmiddag zijn een auto en scooter op elkaar gebotst op de kruising Oostersingel/W.A. Scholtenstraat in…
Bekijk reacties
Laat Stad eerst maar eens CO2, circulair, middels kringloop, via bomen laten terugvloeien in de natuur.
Ja ??? ? Dat zal hard nodig zijn. Wist je wel hoeveel C02 al die zijlijnzeurders produceren? Daar hebben we er genoeg van.
Neehoor Marc. De stad kent een witgoedregeling met o.a. HP/Compaq computers voor minima. (zie afbeelding) Dat zouden dan computers zijn die de gemeente niet meer nodig heeft. Maar ondertussen worden die computers/laptops tegen spotprijzen ingekocht in Duitsland. Die dingen worden vervolgens tegen een fictieve prijs van €300 subsidie weer versleten aan veelal onwetende minima. Het circulaire afvalputje. Die dingen zijn geen drol waard!
Het zijn de bekende linkse varianten in hun pogingen tot het maakbaar maken van de samenleving. Nu onder de vlag van milieu en klimaat, de burgers in een socialistisch keurslijf dwingen. Al die linkse hobby's kosten de burgers handen vol geld, en het rendement is slechts symbolisch. Dit is in een notendop tevens de geschiedenis van linkse politiek, ondanks het feit dat het socialisme zowel in de vorige eeuw als tot op heden nergens tot welvaart en democratie heeft geleid, maar steevast tot collectieve armoede en onderdrukking blijven ze aantrekkingskracht uitoefenen op onstandvastige burgers.
Het artikel gaat over circulaire economie, en de grote voordelen daarvan. Populistisch onderbuikgeblaat daarbij slaat echt helemaal nergens op.