Het Windplatform gaat omwonenden beter bereiken. Uitnodigingen worden weer via de post verzonden.
De verkenning naar windmolens bij Westpoort en Roodehaan/Stainkoel’n is in volle gang. Half januari waren er opnieuw informatiebijeenkomsten. Op beide avonden zijn vragen gesteld over de communicatie met omwonenden. Er werd opgemerkt dat mensen de uitnodiging voor de bijeenkomsten hebben gemist of zelfs niet op de hoogte zijn van deze verkenning.
‘Dit is uiteraard niet de bedoeling. We hebben een aantal acties ondernomen om te zorgen dat we omwonenden beter bereiken en betrekken in het proces. We gebruiken het mailprogramma Mailchimp voor het versturen van de nieuwsbrief en hebben een aantal instellingen aangepast. Het kan echter nog steeds zo zijn dat de nieuwsbrief niet aankomt vanwege de instellingen van de ontvangende mailboxen (spamfilters). De uitnodigingen voor de volgende bijeenkomst worden weer via de post verzonden. Omwonenden en bedrijven binnen een straal van 1500m van de zoekgebieden ontvangen per brief een uitnodiging’.
De volgende bijeenkomsten zijn 11 en 12 maart. Op het programma staat de presentatie van de uitkomsten van de verkenning.
De avonden in januari gingen over onderzoeken naar landschappelijke toepassing, effecten op gezondheid en natuur en opbrengsten voor de omgeving. De Powerpoint-presentaties van de avonden zijn terug te vinden onderaan de pagina waar u via deze link terechtkomt.
De zon krijgt de komende dagen veel ruimte. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…
Joël Stoppels van Battlefield Tours heeft bijzondere museumobjecten aan zijn collectie weten toe te voegen.…
Burgemeester Mirjam van 't Veld (CDA) is het niet eens met de uitspraken die minister…
De officiële opening moet nog plaatsvinden maar Dudok aan het Diep is nu al bezongen…
In Loppersum en in de Akerk werd afgelopen week de kinder-Matthäus-Passion opgevoerd. Het ging om…
Het kampioenschap in de tweede klasse H zondag is voor GRC Groningen weer een stap…
Bekijk reacties
Ik kan nu al voorspellen wat er gebeurd. De omwonenden willen het niet, krijgen wat surrogaat inspraak en vervolgens wordt het doorgedrukt. Zogenaamd 'in overleg'.