De Rijksuniversiteit Groningen hield vandaag haar Bachelor Open Dag. Een scala aan themapresentaties, informatiemarkten en studiekeuzeworkshops stonden klaar voor de zesduizend aankomende studenten.
De studenten konden de stad en de universiteitonderdelen langs wandelen tijdens een stadswandeling met de studenten van GroningenLife.
Daarnaast stond op de op de Zernike Campus een Science Truck, waar de aankomende studenten tussen de opleidingspresentaties door allerlei proefjes konden doen. Daarnaast kun je in de Bernoulliborg een interactieve wetenschapsexpositie bezoeken.
De kerstmarkt aan de Papiermolenlaan van afgelopen vrijdagmiddag en -avond was een groot succes, aldus…
In een coffeeshop in de binnenstad van Groningen is in de nacht van zondag op…
Het aantal plekken waar vuurwerk afsteken verboden is blijft voor volgende week dinsdag steken op…
Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek krijgt een bijzonder object in de…
De politie is opzoek naar vier personen die mogelijk betrokken zijn bij een incident in…
Straatboer Steven heeft afgelopen vrijdag bloembollen langsgebracht bij twintig Groningse huurders die afgelopen jaar hun…
Bekijk reacties
Hoe moeilijk kan een keuze zijn?
Was de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Groningen ook met een stand aanwezig? De lage Participatiewetnormen kunnen onze nieuwe studenten namelijk enorm stimuleren om een universitaire studie met perspectief te kiezen.
Wij geven aan onze nieuwe universitaire studenten het geheel vrijblijvende advies om (ook) op https://www.studiekeuze123.nl/ of op andere studiekeuzesites te kijken. Maar doe vooral wat jullie willen, wat jullie kunnen en waar jullie wat mee kunnen.
Hoe moeilijk kan een keuze zijn? Een foute keuze is ook een keuze. Als je maar wat leert. Als je maar wat kiest. Als je maar wat beslist. Natuurlijk het liefst in Groningen!
Stelling
De maatschappelijke behoefte aan liefdevolle mantelzorgers is groter dan de maatschappelijke behoefte aan afgestudeerden in de universitaire studies: politicologie, bestuurskunde, sociologie, sociale geografie (human geography), psychologie, antropologie en kunstgeschiedenis.