Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente en provincie Groningen is in januari toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Net als in voorgaande jaren zorgden de seizoenswerkloosheid en aflopende jaarcontracten voor een forse toename van de WW.
Eind januari telde de gemeente Groningen 3.365 WW-uitkeringen. Dat is 2,6 procent van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam in januari toe met 8,8 procent ten opzichte van vorige maand. Toch is het aantal uitkeringen in Groningen 11,8 procent lager dan een jaar geleden.
De WW steeg vooral onder uitzendkrachten, waaronder bouwvakker, schilder of medewerker hoveniersbedrijf, en in seizoensgevoelige sectoren als bouw en landbouw. Toch blijven veel werkgevers kampen met personeelstekorten, zoals in de horeca. Het UWV verwacht de komende maanden een flinke afname van het aantal uitkeringen.
Na een koude week met winterse buien lijkt het zondag met 16 graden wel voorjaar.…
FC Groningen heeft zaterdagavond met ruime cijfers verloren van PSV. In Eindhoven was de landskampioen…
Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond wederom 3 wedstrijdpunten kunnen bijschrijven. De Groninger volleyballers wonnen de…
De intocht van Sinterklaas in Meerstad is ondanks diverse problemen goed verlopen. Volgens Frits Gosman…
Door de winterse omstandigheden ging er zaterdag een streep door de meeste voetbalwedstrijden in de…
Politieagenten hebben zaterdagmiddag twee winkeldieven aan kunnen houden die hun slag hadden geslagen bij meerdere…
Bekijk reacties
We hebben werk zat maar je krijgt geen nieuw contract.
Als diezelfde Horeca eens begint om haar personeel naar behoren te betalen krijg je ook eens een echte kelner met passie voor de zaak aan tafel i.d.p. van een student die geen clou heeft wat ze aan het doen zijn.
Zolang de Horeca blijft kiezen voor haar eigen portemonnee zullen er nooit jongeren gemotiveerd worden om voor een opleiding in de Horeca te kiezen en blijven de gasten opgescheept met een student aan tafel.
Betere restaurants hebben ondertussen al vakbekwame buitenlandse werknemers in dienst, en de andere Horeca zaken vragen zich nog steeds af waarom ze geen vakbekwaam personeel kunnen krijgen. ( tja hoe zou dat komen )