De ervaringsdeskundigen die gezinnen helpen die in armoede leven, worden niet betaald. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de SP-fractie.
De SP vindt het vreemd dat de ervaringsdeskundigen, die zelf ook geen cent te makken hebben, nuttig en waardevol werk doen voor de gemeente, zonder hiervoor betaald te worden. Ze zouden bijvoorbeeld een basisbaan moeten krijgen.
Bij de pilot ‘Kansrijk Oost’ werken acht buddy’s sinds een klein jaar op vrijwillige basis met 15 gezinnen die in armoede leven. De gemeente stelt dat zij op kosten van de gemeente een opleiding kunnen doen, en kinderopvang vergoed kunnen krijgen. Bovendien krijgen ze per maand 100 euro aan cadeaubonnen. Ze komen niet in aanmerking voor een basisbaan. Die is enkel bedoeld voor mensen zonder arbeidsperspectief. De pilot ‘Kansrijk Oost’ wordt nog vóór de zomer besproken met de gemeenteraad.
De komende dagen zien we weinig verandering in het weer: de zon is vrijwel onzichtbaar…
Een 38-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van dinsdag op woensdag aan de…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt naar de Tasmantoren in de Stad. Dat meldt RTV Noord.…
De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt voor een incident langs de N360 bij Ten Post. Een…
Zondag 22 december hebben Stadjers Raheel Ahmed en Haris Zaman de tweede prijs binnengehaald in…
Myron Hamming, voormalig stadsdichter van Groningen, is sinds deze week Awareness Ambassadeur bij Unicef Nederland.…
Bekijk reacties
De SP is altijd zo goed in geld uitgeven voor anderen.
Wanneer gaat de gemeente arbeid respecteren en loon betalen? Misbruik en machtspositie leiden tot uitbuiting van kwetsbare groepen.
Hoezo ervaring op doen?
En daarna ... weg!
iVi4life ... op weg naar een zinvol bestaan Vóór iedereen en alles wat leeft!
Dankzij Petra Grijzen op Radio 1 onlangs op de Ossenmarkt. Anders wisten we nog niks. En ik alsmaar denken, dat wij kwaliteitsjournalistiek hadden in Groningen. SP als mosterd na de maaltijd. Dankzij Petra Grijzen!
Bij de Voedselbank kennen we het project Stadjers Hand in Hand. Daar werken nu al 25 koppels. Onafhankelijke mensen die armen bijstaan. Geen kosten. Alleen als de armen iets nodig hebben, kunnen we dat realiseren uit giften voor dit zo succesvolle project!
De gemeente heeft toegezegd dat zij de mensen, die ze bij hun projecten betrekken, voortaan zullen belonen. (betalen)
De definitie van loon is de geldelijke tegenprestatie van door arbeid toegevoegde waarde.
Deze mensen steken evenveel/zo niet meer, tijd in hun werk als mensen met een betaalde baan en het werk dat ze doen is niet minder waardevol.
Waarom scheept de gemeente ze dan af en komt zij haar belofte niet na?