Categorieën: Nieuws

‘Pesterijen, bedreigingen, vernielingen en brandstichting hebben veel impact’

Het gaat niet goed op zomerhuisjesterrein Piccardthof. Er is sprake van bedreiging, intimidatie en belaging. Het bestuur heeft een time-out genomen.

Er werd de afgelopen weken ingebroken en vernield bij een huisje van een bestuurslid, het huisje van een ander brandde tot de grond toe af en een groentetuin werd met gif bespoten. Een aspirant-bestuurslid trok zich terug na deze gang van zaken. Ook familie van bestuursleden voelt zich bedreigd. De politie heeft het een en ander in onderzoek.

‘We steken als vrijwilligers heel veel tijd in onze vereniging, maar de pesterijen, bedreigingen, vernielingen en brandstichting hebben heel veel impact op ons persoonlijk leven en onze gezinnen. We gaan ons beraden of we als vrijwillige bestuursleden de energie en de tijd nog wel in deze vereniging willen steken. We vragen ons af of er nog draagvlak is en of de leden nog vertrouwen hebben in ons’, schrijft het bestuur aan de leden.

Het bestuur heeft sinds 18 januari een time-out genomen. ‘Een denkpauze, waarin we ons gaan bezinnen op hoe nu verder’.

OOG-tv heeft het bestuur gevraagd of bekend is hoe lang de time-out zal duren en wat het verwachte resultaat zal zijn. Op deze vragen heeft het bestuur gereageerd met: ‘Wij hebben op dit moment aan buitenstaanders nog niets te melden, alleen aan onze leden’.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Er staan een paar super aso's die denken dat zij het voor het zeggen omdat ze er ook een houten bouwval hebben staan.
    Iedereen die daar een huisje heeft weet dat er regels zijn, mocht je die regels niet bevallen dan koop je elders een huisje.

  • Grappig deze reacties. Weten dus niet wat daar echt speelt en dat dit een eenzijdig verhaal is. Dat het bestuur zelf de leden pest, manipuleert en bedreigt staat hier niet. Goede journalistiek!

  • De situatie die nu speelt op piccardthof is geheel door toedoen van dit bestuur zelf.
    Deze bestuurders sluiten anderen buiten.
    Het is een gesloten clubje met een klein aantal sympathisanten die voordeeltjes krijgen ten opzichte van anderen. Er zijn geen vrijwilligers meer te vinden die zich nog willen samenwerken met deze mensen.
    Kritische leden worden monddood gemaakt in de ledenvergadering, op de Facebook pagina die beheert wordt door zo'n vriendje, in de nieuwsbrieven en door de tuinman die in vaste dienst werkt.
    Dat het bestuur een time out neemt is volstrekt onlogisch want alles draait wel door. Het huidige bestuur wil gewoon geen afstand doen omdat ze bang zijn om persoonlijk aansprakelijk gesteld te worden. Op dit moment ligt er een claim van een lid bij de vereniging, een tweede is in de maak en een derde van nog een ander lid lijkt er ook aan te komen.
    Het aspirant lid waar over gesproken wordt is niet in het bestuur gaan deelnemen vanwege bedreiging maar vanwege persoonlijke omstandigheden.
    Anders valse beschuldigingen zoals inbraak en brandstichting waar iemand openlijk voor beschuldigd wordt zijn misschien in behandeling bij de politie, maar deze persoon is nog steeds niet in contact geweest met de politie hierom. Wel anderzijds om aangifte te doen voor smaad EA.
    De politie is tot op vandaag meelevend met deze persoon.
    Inmiddels heeft de vereniging een kapverbod opgelegd gekregen van de gemeente vanwege de kettingzaag hobby van de tuinman.
    Het bestuur was van plan om de verantwoordelijkheid van het waterleiding netwerk op zich te nemen zonder de goedkeuring van het waterbedrijf. Maar wel de leden verkondigen dat er goedkeuring op zou zitten.
    Het bestuur heeft de ledenadministratie verloederd zodat veel leden niet eens een nota gestuurd kon worden. Nu worden leden onderdrukt door een persoonsgebonden druppel slot op de poorten. Iets waar de leden niet voor gekozen hebben en nu tegen leden gebruikt wordt als pressiemiddel.
    Ben je kritisch, wordt je geblokkeerd.
    Enz enz enz enz enz......

  • Het is heel simpel. Als je niet tevreden bent met het bestuur, kies je een nieuw bestuur. Als de leden daar niet voor te porren zijn, leg je je er bij neer of je vertrekt. maar je gaat niet lopen etteren.

  • @marc. Zo werkt het dus daar niet. Was het maar zo. Er zijn verschillende mensen die dat Geprobeerd hebben maar helaas. En er wordt niet Geklooid naar het bestuur. Zoals ik al eerder zei, dit is weer een klets verhaal van t bestuur. Manipuleren er op los. Liegen en bedriegen. Het is triest maar waar.

  • @marc je hebt helemaal gelijk. De personen die vertrokken zijn of de persoon die geroyeerd is hebben dit helemaal aan zichzelf te wijten. Ze vertellen er niet bij wat ze allemaal gedaan hebben en welke bedreigingen en acties ze hebben ondernomen. Vele leden op Piccardthof zijn blij dat ze weg zijn. Het is ook maar een klein groepje wat de sfeer verpest en het bestuur steeds in een zwart daglicht stellen. Puur omdat ze hun zin niet krijgen.

  • Kom zeg.
    De voorzitter van de tuincommisie die verantwoordelijk zou zijn voor het ecologische gebeuren, laat zijn katten tegen alle regels in daar vrij rondlopen.
    Ten koste van vogels en eekhoorntjes.
    Zegt genoeg toch?

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

4 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

4 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

6 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

7 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

8 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

8 uur geleden