Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de wetenschap, vooral in exacte vakgebieden. Hoogleraar Amina Helmi maakt zich hier sterk voor.
De Verenigde Naties hebben 11 februari uitgeroepen tot de Internationale dag voor meisjes en vrouwen in de wetenschap. De dag moet bewustwording creëren over de ongelijke man-vrouwverhouding in de wetenschappelijke wereld.
‘Slechts twintig procent van de studenten in bètastudies is vrouw. Negentig tot vijfennegentig procent van de hoogleraren in dit vakgebied is man,’ vertelt hoogleraar Sterrekunde Amina Helmi. In 2019 won zij de Spinozapremie, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap. Met de prijs wil ze onder andere langsgaan op scholen om meisjes te laten zien ‘dat wetenschap geen gender kent.’
In 2003 ontwikkelde de RUG een programma om vrouwelijke talenten aan te trekken, het Rosalind Franklin Fellowship. Door het project zijn er al meer vrouwelijke hoogleraren aangesteld.
Komend weekend voert de gemeente Groningen een aantal laatste werkzaamheden uit voor de herinrichting van…
Met de onthulling van een informatiepaneel is vrijdagmiddag het 'historisch ommetje' van Garmerwolde officieel geopend.…
De film 'A Minecraft Movie' is een enorm succes. Dit komt onder andere door een…
Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft zeven Syrische jongeren een gebiedsverbod opgelegd. De groep jongeren…
Vanuit een normale politieauto is het voor agenten soms lastig te zien wat er achter…
Bewoners en actiegroep Brug T’rug zijn verontwaardigd dat het voorlopige ontwerp van de Paddepoelsterbrug vertraging oploopt.…
Bekijk reacties
Ik hoor nou nooit eens dat er te weinig vrouwelijke bouwvakkers of rioolonstoppers zijn.