Categorieën: Nieuws

Noodverordening om handhaving corona-maatregelen mogelijk te maken

Burgemeester Koen Schuiling heeft dinsdag een noodverordening ondertekend binnen de Veiligheidsregio Groningen. Deze maakt het mogelijk om de maatregelen van het Rijk om het coronavirus in te dammen daadwerkelijk te handhaven.

De noodverordening geldt voor de hele provincie. Volgens de Veiligheidsregio Groningen zorgt de verordening ervoor dat politie, speciaal bevoegde ambtenaren en marechaussee nu boetes kunnen opleggen aan bedrijven en instellingen in alle gemeenten in Groningen die zich niet aan de opgestelde regels houden. Ook celstraffen zijn mogelijk voor overtreders.

Een overzicht van alle specifieke regels in de verordening is te lezen in dit document op de website van de Veiligheidsregio Groningen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Zolang studenten die schijnbaar geen fuck om deze crisis geven, hun gedrag niet aanpassen, schiet het in de stad niet op.

    Maar als Vindicater zal Schuiling voor Vindicaters kiezen. Ook als dat betekent dat de hel die vanaf volgende week in UMCG en Martini werkelijkheid zal worden, nog veel groter wordt dan dat ie zonder samen komen van "studenten" zou zijn.
    "Belang van de eigen corporale studentenvereniging boven alles" is namelijk de hele essentie van dat soort clubjes.

  • Hou toch eens op met dat eeuwige gezeik VSH. Jouw fobie voor alles en iedereen die iets te zeggen heeft is nu wel bekend.

  • VHS, je moet nu echt ophouden met je gezeik. Ik reageer nooit maar je begint nu echt te irritant te worden. Ik ben ook geen fan vd vindicat maar doe normaal! Ze zijn niet overal verantwoordelijk voor en helemaal niet voor deze virus in de stad! Als je wat zegt kom dan met feiten! Ik wens verder voor iedereen veel sterkte en blijf gezond!

  • @VSH, daar sluit ik mij geheel bij aan. Vanochtend zelf met eigen ogen en oren kunnen constateren dat er nog genoeg mensen de stad in lopen al proestend , snotterend en kuchend de meerderheid daarvan waren studenten.
    Dat zijn gewoon mensen die potentieel anderen in gevaar kunnen brengen, pure egoïsten die schijt hebben aan regels.
    Ik begrijp die Chinezen heel goed dat ze dit soort figuren van straat afvoerde.

  • De verhaaltjes van VSH staan altijd bol van de misselijkmakende veronderstellingen en tenenkrommende complottheorieen.
    Wanneer hij hier op wordt aangesproken dan is de ander niet goed wijs.
    Ik ben benieuwd of we ooit nog een keer een reflectief moment van VSH gaan meemaken.

  • @ Elizabeth.

    Nederland heeft een bijzonder zwak bestuur. De oorzaak hiervan is dat weinig gewetensvol, maar vooral middelmatig crypto-feodaal volk hier de dienst uitmaakt. De plekken van waaruit onze "elites" hun nieuwe handlangers werven zijn de corporale studentenverenigingen. Naar bier en kots stinkende oorden waar je een jaar of vijf kunt bewijzen dat je een gering moreel besef hebt, en dat je jouw groep boven alles plaatst.

    Resultaat is dat we met een als het niet zo kwalijk was, een lachwekkend aantal van 1200 IC plekken in dit land zitten. De Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen heeft met een vergelijkbaar inwoneraantal 6000. En is nu keihard aan het opschalen.
    Onze "hoeders" staan maar te staan. Als ze wat doen is het een halfslachtig optreden op basis van de adviezen van het verre van onafhankelijke RIVM. Zonder maatschappelijke druk, het dringende advies van FMS en bevlogenheid van met name Wilders waren onze scholen en kroegen nog open geweest. En als de IKEA hun verantwoordelijkheid niet had gepakt, mochten ze ook morgen weer hordes mensen in hun pand ontvangen.

    België is sinds vanavond in lockdown. Belgische regering onderkent dat teveel volk geen verantwoordelijkheid wil tonen, het eigen "ik" veel te belangrijker vindt dan gezondheid van anderen en gooit de boel op slot.
    Rutte lijkt het allemaal wel mooi te vinden. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij graag een flinke besparingen op kosten van bejaarden wil. Zeker nu blijkt dat hij op basis van de adviezen van de clowns van het RIVM (lees aub de tweetreeks van RIVM op Elsevier) tot een krankzinnig experiment over wil gaan. Triage is over twee week onvermijdelijk. Hoezeer mensen in zorg ook iedereen zouden willen helpen.

    27 februari hadden we patiënt 0 in Nederland. Had de regering iets om onze bejaarden gegeven dan was er een oorlogsachtig Deltaplan opgesteld. Waarbij Phillips Healtcare samen met andere hoogwaardige industrieën in Nederland, en de TU's productielijnen voor onder andere mondkapjes en beademingsapparatuur opgezet.

    Kan geen link meesturen, maar zoek voor de grap eens op een combinatie MIT, ventilator, $100 en 2010. In 2010 kregen studenten in Bosten het voor elkaar om voor een schijntje een zeer goed werkend beademingsapparaat te maken.
    Hoezo zitten wij in Nederland over twee week met een gebrek aan beademingsapparatuur? Dit is toch alleen uit te leggen met dat Mark en Jesse mensen van boven de 70 toch maar veel te duur vinden?

    Gaan ook dingen goed in Nederland. Meerdere zaken zijn daar verantwoordelijk voor. Maar zeker niet de politieke klasse. Het is ondanks die klasse. Nederland kan zoveel beter. Op het gebied van ouderenzorg, armoedebestrijding, opvang van mensen met psychiatrische problemen (degenen die wel een plek in een psychiatrische instelling hebben zitten goed overigens), uitpuilende klassen waarvan een substantieel deel een rugzak heeft. De opsomming van de zaken die goed mis zijn in Nederland, is bijna onuitputtelijk.

    Daarom totaal geen vertrouwen in die loopjongen van de Shell en Unilever. Krijg ik pas als er een heel rap een lockdown wordt afgekondigd, het eugenetische plan voor "groepsimmuniteit" wordt opgegeven, en er binnen twee week 5000 extra IC plekken worden gerealiseerd.

  • @ Doe.

    Zonet een filmpje gezien van de Spaanse politie die in Zaragoza wat volk bij een kroeg klappen geeft. Kroeg dacht zich ook niet aan lockdown te moeten houden. Chinezen winden er ook geen doekjes om inderdaad. Moet wel zeggen dat het systeem van sociaal-krediet mij veel te ver gaat.

    Millenials vormen een kansloze generatie. Ze hebben de juiste conformistische deugmeninkjes wat betreft Europa, Immigratie en Klimaatverandering. Maar dat is grotendeels door gedachteloos opportunisme ingegeven.
    Door gebrekkige opvoeding waarin kind alleen maar geprezen en toegejuicht wordt, neo-liberalisme waarin de individualist zich steeds moet profileren, en de sociale media zitten we met een gestoorde generatie opgescheept. Zeer hoog scoren op narcisme is er de norm.
    Hoe geweldig mooi het hebben van een gezin ook kan zijn, ik ben blij dat ik kinderloos ben. Aarde gaat een verschrikkelijke oord worden. Het argument van al die studenten die zaterdag gewoon op stap gingen met argument "maar ik val niet in de risicogroep", lijken me daar afdoende bewijs hiervoor.

    En sterkte voor de komende tijd. Hoop dat jouw naasten jong en gezond genoeg zijn om deze heftige longinfectie het hoofd te kunnen bieden.

  • @VSH

    Volgens de bron 'staatvenz.nl/kerncijfers/ziekenhuisbedden' zijn er momenteel ruim 2000 IC-bedden in de Nederlandse ziekenhuizen. Da's toch wel wat anders dan de 'lachwekkende 1200' waar jij het over hebt. Een goede bron voor het aantal IC-bedden in Nordrhein Westfalen kon ik niet vinden, maar misschien kun jij me helpen?

Recente berichten

Zonnig najaarsweer tot na het weekend, daarna klopt de herfst aan de deur

De komende dagen is het nog steeds een beetje nazomeren in Groningen. Aangename temperaturen, flink…

2 uur geleden

Winkelcentrum Paddepoel moet opener uitstraling krijgen: “Het is nu een eiland in een zee van asfalt”

Winkelcentrum Paddepoel moet een opener uitstraling krijgen. Voor voetgangers en fietsers moet het aantrekkelijker worden…

3 uur geleden

Twee gewonden bij schietincident op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk (update)

Op woonwagenkamp De Kring bij Hoogkerk heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee mensen…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar verkoop studentenhuizen: “Geluiden zijn verschillend”

De gemeente Groningen gaat samen met het steunpunt Huren onderzoek doen naar de verkoop van…

5 uur geleden

Langstzittend raadslid Amrut Sijbolts dient na ruim veertien jaar ontslag in

Na veertien jaar in de gemeenteraad van Groningen heeft Amrut Sijbolts zijn ontslag ingediend. Daarmee…

6 uur geleden

GON is voorbeeld dat je markt uit de zorg moet halen: “Wel zorgen over aantal tieners dat vastloopt in onderwijs”

Vijf jaar na de invoering van het gebiedsondersteuningsnetwerk, het GON, kan gesproken worden van een…

6 uur geleden