De negenhonderd studenten van Vindicat die zaterdagochtend terugkeren uit Noord Italië krijgen extra voorlichting over het coronavirus. Dat meldt de GGD. De voorlichting gebeurt op een locatie op de route naar de eindbestemming Kardinge.
Niemand van de studenten is achtergebleven in Italie. Dat zou gebeuren als iemand ziekteverschijnselen had. Alleen studenten met klachten worden getest. Bij de anderen heeft het geen zin, omdat die te weinig virus zouden hebben om positief te testen.
Als studenten ziekteverschijnselen vertonen moeten ze contact met een huisarts of de GGD opnemen en twee weken thuis blijven.
De politie heeft vier personen aangehouden naar aanleiding van de ongeregeldheden rond de wedstrijd FC…
Het Groningse gemeentebestuur was in eerste instrantie niet van plan om, na de hausse aan…
Samen zijn en naar elkaar omzien. Met die gedachte organiseert het Leger des Heils jaarlijks…
Afgelopen nacht is het flink uit de hand gelopen aan de Oude Ebbingestraat in de…
De Fietsersbond is bezorgd over het proces rond de tijdelijke vervanging voor de Gerrit Krolbrug…
De gemeente Groningen hoeft de Utrechtse eigenaar van een pand in de Tuinbouwstraat geen vergunning…
Bekijk reacties
Het virus heeft een incubatietijd van ongeveer 14 dagen dus na een kleine week in Italië vertoon je nog geen ziekteverschijnselen als je besmet bent. Dat openbaart zich pas als je thuis bent maar heel de tijd ben je wel besmettelijk voor anderen, zeker als je langere tijd in dezelfde ruimte zit zoals een bus.
In een artikel op de RTV Noord website spreekt de rector van Vindicat de woorden 'De veiligheid van onze leden staat voorop', dat had hij eerder moeten bedenken en niet moeten afreizen naar Italië met 900 mensen. Arrogantie ten top maar dat kennen we van Vindicat.
"Mutua Virus"
Voorlichting? Liever een stenenregen zoals vroeger rondom voetbalwedstrijden. Ellende daarvan is dat ze dan naar het eerstehulp moeten en de eerstehulp een paar dagen dicht moet. Dan maar eieren en tomaten.
Ze zullen morgen bij terugkomst gecontroleerd worden op dergelijke ziekteverschijnselen.
De incubatietijd blijkt geen rol meer te spelen !
@ Sjoerd.
Cruiseschepen mochten niet aanleggen, maar dit volk mag en gaat morgen "gewoon" Groningen in. Dit land is niet een klein beetje kapot.
Het RIVM blijft er vooralsnog van uitgaan dat er maximaal veertien dagen zit tussen besmetting met het nieuwe coronavirus en het optreden van ziekteverschijnselen. Het gezondheidsinstituut reageert via Twitter op berichten dat de incubatietijd mogelijk langer is dan twee weken.
De autoriteiten in de Chinese provincie Hubei meldden zaterdag dat een 70-jarige man pas 27 dagen nadat hij was besmet ziekteverschijnselen begon te vertonen. Een langere incubatietijd zou het lastiger kunnen maken de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.
Het RIVM zegt alle ontwikkelingen in de gaten te houden.
Bron: DvhN 22 februari (ANP)
Citaat: Het personeel van de reisorganisatie controleert voor vertrek van de bussen de studenten op verkoudheidsklachten.
Is dit een taak van de reisorganisatie?
@VSH
De totale berichtgeving fascineert mij gewoon.
Het begon met 2 besmettingen in China, van een stad waar bijna nooit iemand van had gehoord. En het werd al wereldnieuws. Met berichten vanuit Europa,, dat wij vroeg of laat ook zouden worden getroffen. Alsof het zo moest zijn.
1. De economie ging nooit vanzelf, maar via allerlei gekunstelde ingrepen, waaronder de ECB.
2. Een nieuwe economische crisis kan nu worden afgeschoven op deze virus. De politiek daarmee buitenschot.
3. De wereld raakt overbevolkt. En is dit een methode. GroenLinks deed enige tijd geleden al een wetsvoorstel, om mensen boven een bepaalde leeftijd niet meer medisch te laten behandelen.
Het zet je tot nadenken!
Een keiharde reset, om de bankencrisis te vergeten en de EU hierdoor belangrijker te maken. Niemand heeft er ooit nog over. Een nieuwe basis!
Het zijn weer fascinerende complottheorieen die hier worden verzonnen.
Sommigen hebben ook nog een voorkeur voor geweld om problemen op te lossen. Trieste figuren.
Ik heb gemengde gevoelens over het vermeende negeren van de ernst van de zaak door Vindicat. De ziekte kan dodelijk zijn, maar dat is de griep ook nog steeds. En als er een griepepidemie is gaat het leven ook gewoon door. Volgens de wetenschappers zullen zelfs de meeste besmette burgers slechts lichte ziekteverschijnselen vertonen, en uiteraard zwakkeren lopen meer kans op ernstig ziek worden en soms daaraan overlijden.
Vroeger werden de mensen die aan griep overleden statistisch bijgehouden, maar nu worden alleen maar de verhoogde sterfte die wellicht aan de griep ten grondslag ligt vermeld. Citaat uit de Gelderlander 2018; "Tijdens de griepgolf in het afgelopen jaar (2017) stierven er maar liefst 9.500 mensen meer dan in een normale winter. Deze zogenoemde oversterfte wordt nu tien jaar bijgehouden door het RIVM en was in de periode niet eerder zo hoog. Deskundigen denken dat het zelfs het hoogste sterftecijfer is sinds de Tweede Wereldoorlog. Toch is er nauwelijks aandacht voor dit verontrustende cijfer. ,,Als er een man van een steiger valt komt Pieter van Vollenhoven langs maar hier kraait niemand naar”, zegt griepdeskundige Ted van Essen."
De publieke opinie verwijt nu Vindicat dat ze niet achter dezelfde muziek als henzelf aanlopen.