Categorieën: Sport

Gemeente erkent tekort aan sporthallen

Er zijn te weinig sporthallen in de gemeente Groningen. Dat is de conclusie van het onderzoeksbureau Drijver en Partners. De gemeente wil daarom twee extra sportfaciliteiten bouwen.

Die moeten in het westen en oosten van de stad komen. De reactie van de gemeente is opmerkelijk, omdat in eerste instantie de noodklok van enkele basketbalverenigingen gebagatelliseerd werd toen twee hallen werden gesloten. Dat waren het Corpushuis en sporthal De Wijert. De bestaande sporthallen en de nieuwe hal bij het Europapark moesten het kunnen opvangen.

De gemeente schrijft nu: “Met het verdwijnen van het Corpushuis is er een sporthal minder beschikbaar. De betere benutting van de bestaande hallen kan echter de achteruitgang van de capaciteit voor de sportverenigingen niet opvangen”.

De betere benutting betekent in de praktijk dat trainingen van bijvoorbeeld een lager spelend zaalvoetbalelftal nu in een gymzaal moet plaats vinden in plaats van een hal. “Er is nauwelijks nog ruimte voor extra verenigingsgebruik”, aldus de gemeente. Daarom is het ook voor niet georganiseerdere sporters vrijwel onmogelijk om een hal te huren. Vorig jaar was er wel ruimte voor.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • 'Voortschrijdend inzicht'. Maar natuurlijk pas lang nadat de gevolgen van eerdere sloopbesluiten onomkeerbaar zijn geworden. Mooi schijnheilig toneelstukje dat het stadsbestuur hier nu opvoert.

  • Volgens mij moet er in het pand van het voormalige bevrijdingsmuseum (is al van de gemeente) een redelijk grote sporthal te realiseren zijn. Ligt in het Oosten van de stad en is goed bereikbaar. Er is aan de Ulgersmaweg al een klimhal en een indoor soccer hal en bij Binn'npret kan gebeach-volleybald worden. Er tegenover ligt het voormalige Simmerenterein braak dat ook schreeuwt om een invulling.

  • Sport moet op orde, dat is helder! Als je naar de grootste sport in de stad kijkt, dan is er bij voetbal nog veel te verdienen. Als de gemeente investeert in fusies van voetbalclubs en niet wat je nu ziet op bijvoorbeeld sportpark het Noorden waar drie clubs letterlijk bovenop elkaar zitten, dan komen er betere sportaccommodaties, sterkere voetbalclubs, die ook veel meer aan kunnen en ook een grotere rol kunnen spelen op een veel breder vlak: fuseren is investeren in een betere sportomgeving!

  • Maak op het suikerterrein een echte topsporthal met nog 2 hallen sporthalformaat erin. Doe dat vlakbij het nieuwe station. Dat gefrut van die enkele hallen schiet niet op en Donar, Lycurgus hebben het nodig. Dan maar wat minder geld naar de FC.

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

58 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

5 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

7 uur geleden