Categorieën: Nieuws

In de rij bij de supermarkt om te ontsmetten

Er worden steeds meer maatregelen getroffen bij supermarkten om de kans op besmetting met het coronavirus van klanten en personeel te beperken.

Bij diverse Jumbo-supermarkten, zoals op de foto aan het winkelplein Beren, moeten klanten voordat zij naar binnen gaan hun handen ontsmetten.

De supermarkten in de stad en de dorpen treffen ook andere maatregelen, zoals plexiglas bij de kassa’s en kassamedewerkers met plastic handschoenen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Er wordt heel veel schijnveiligheid gepredikt, en winkelbedrijven maken daar heel duidelijk een potje van. Het zal niet lang meer duren voordat klanten dat soort ad hoc winkelbeleid zullen weigeren, en er gewelddadige situaties zullen ontstaan.

    Kassamedewerkers achter plexiglas en handschoenen lijkt mij voldoende om het meeste gevaar voor besmetting te voorkomen. Je kunt echter ook te ver gaan als winkelier, door de burger volledig ondergeschikt te maken aan hun eisen. De winkels hebben op dit moment het monopolie op de voedselvoorziening, en door eenzijdige voorwaarden stellen, in feite op het recht om voedsel te kopen en dit af te dwingen, door het weigeren van contant geld, en het verplichten van pinnen, en daarmee de klant bewust zelf aan besmetting bloot te stellen, immers niet iedereen heeft een contactloze betaalkaart, spelen ze gevaarlijk spel.
    De psychologische gevolgen van deze pandemie beginnen nog maar pas, en de wil om te overleven zal m.i. slechts een incident nodig hebben, om op grote schaal tot geweld te leiden. De voedselvoorziening speelt daarin een cruciale rol, laat de winkeliers dat goed tot hun doordringen.

  • @wasserman
    Misschien zou je een beoordeling van nut en noodzaak van deze maatregelen aan deskundigen moeten overlaten.
    Niemand zit te wachten op de mening van een eenvoudige leek.

  • @Wassermann, ik vind dat alle supermarkten een pluim verdienen door open te blijven en haar personeel een nog grotere pluim aangezien zij zich bloot te stellen aan lopende virusverspreiders.
    Voor minimaal salaris je aan deze virus blootstellen verdient hulde en dat geldt voor alle mensen die buitenhuis aan het werk zijn.

  • @Wassermann Misschien zie je over het hoofd, dat de winkels er zelf ook belang bij hebben hun goederen aan ons consumenten te slijten. Zo moeilijk zullen ze het ons dus niet maken.

    > "De psychologische gevolgen van deze pandemie beginnen nog maar pas, en de wil om te overleven zal m.i. slechts een incident nodig hebben, om op grote schaal tot geweld te leiden."
    Vind je dat nu niet zelf ook een wel erg fatalistische gedachte? Ik geef zelf eerder de voorkeur aan 'Grunneger' nuchterheid, dan het prediken van doemscenario's.

  • @Appie, ja de supermarkten hebben er natuurlijk belang bij hun goederen aan ons te verkopen, en zijn wellicht de enige bedrijfstak die ongewild aan deze pandemie verdient. Hun belangrijkste bezit is gezond personeel, en daar hebben ze klaarblijkelijk zoveel voor over, dat ze bereid zijn het risico op besmetting bij de consument te leggen.
    Wat de Grunneger nuchterheid betreft dat is een mythe. Hopelijk komt er snel een vaccin, of een middel dat de virus kan afremmen.

  • In het winkelcentrum Reitdiep moest je bij 3 gelegenheden vandaag je handen wassen voor je naar binnen mocht, dat is gewoon te absurd...... Dus ja... ik kan me bevinden in wat Wassermann aangeeft.....
    Daarbij werd ik bij de Welkoop geweigerd omdat ik aan de kassa met contant geld wou betalen, dit kon alleen met pin, doordat ik die op dat moment niet bij me had en dus niet anders dan contant kon betalen werd ik gewoon de winkel uitgestuurd.

  • Wat een dom gelul hier weer. Dit is een serieuze crisis, dus was je klauwen en neem je pinpas mee. Supermarkten gaan niet dicht want dan krijg je rellen. Heeft niks met geld verdienen te maken. We moeten ons allemaal gedragen. De Jumbo vertrouwt het studentenpubliek niet en heeft daarom extra maatregelen genomen. In Spanje liggen bij de groente en fruit schappen plastic handschoenen, anders mag je het niet aanraken (altijd al niet vanwege corona ze vinden het hygienischer).

  • bij 3 winkels in één winkelcentra je handen wassen? hahahaha.....winkelketens slaan door richting de consument......

    Daarnaast oordelen we over de mensen die volop hamsteren, IPV dat supermarkten 1 of 2 van het zelfde artikel per persoon doet, maken supermarkten hun producten duurder. Houdbare melk, eieren, brood, etc etc.....
    Dankjewel JUMBO jullie zijn er echt voor de consument! Laat ik jullie zeggen, mensen gaan dit niet vergeten en als het corona virus straks weer weg is merk je dat vertrouwde gezichten niet weer terug komen door deze op zo minachtige manier uit te gaan buiten.
    Neem voorbeeld aan supermarktketens in Duitsland, Oostenrijk en Denemarken, 2 van hetzelfde artikel per klant, luister je daar niet naar, krijg je niks of word er een absurd bedrag boven de 100,- euro gevraagd voor het volgende product van het zelfde artikel dat je hebt. JUMBO gooit 10 tot 20% bij de prijs op en dezelfde hamsteraars lopen nog vrolijk met alles de deur uit...... en dan 2 winkelketens in het zelfde centra die een bakje met water & zeep buiten hebben staan om handen te wassen na doen? UITBUITERS :@

Recente berichten

Dinsdag zo’n 20 graden, pas zondag weer meer kans op regen

Goed nieuws voor alle mensen die de herfst liever nog even uitstellen: de aankomende dagen…

53 minuten geleden

Grasbaancoureur Romano Hummel weer uit het ziekenhuis na harde crash

Hoogkerker Romano Hummel is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een harde crash tijdens…

2 uur geleden

Nog anderhalve maand speciaalbier drinken bij De Prael; dan sluit de brouwerij in Groningen

Binnenkort kun je geen Bitterblond, Aan Lager Wal of Rubberen Robbie meer drinken in de…

3 uur geleden

Campus Trail met muziek en dwars door diverse gebouwen

De jaarlijkse Campus Trail is vrijdagmiddag gelopen. Er deden zo'n vijfhonderd mensen aan mee. (meer…)

4 uur geleden

Ondanks toenemend aantal ‘mobiele parkeerders’ worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen

De gemeente Groningen is maandag begonnen met een maanden durende operatie om alle parkeerautomaten in…

6 uur geleden

Vrienden en speurhonden naar La Gomera om te zoeken naar vermiste vrouw (49) uit Stad

Een team van zoekhonden gaat op het Canarische eiland La Gomera zoeken naar Diana. De…

6 uur geleden