Categorieën: Nieuws

Meerderheid raad wil vluchtelingenkinderen van Lesbos opvangen in Groningen

Een meerderheid van de gemeenteraad steunt de oproep van Stichting Vluchteling, Defence for Children en VluchtelingenWerk aan Nederlandse gemeenten om alleenstaande vluchtelingenkinderen van Lesbos op te vangen.

D66, de ChristenUnie, het CDA, de PvdD, Student en Stad, SP ,PvdA en GroenLinks spreken vrijdagochtend gezamenlijk hun steun uit in een brief aan het college van B&W.

„Wij vragen u om de staatssecretaris op te roepen Groningen in staat te stellen mee te helpen, mee te denken en onderdeel te laten zijn voor de oplossing van dit schrijnende probleem”, zo schrijven de ondertekenende fracties in een brief aan het college. “Zodat de rechten en veiligheid van de meest kwetsbare kinderen zo snel mogelijk geborgd wordt.”

GroenLinks bracht de bal van het voorstel voorstel afgelopen donderdag aan het rollen en kreeg meteen bijval van de Partij van de Arbeid. Naast Groningen is ook in Leiden een meerderheid van de raad voor het opnemen van vluchtelingenkinderen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Is weer een typisch linkse gedachte ,moet niet gebeuren.
    Hiermee geef je weer een signaal af aan de ouders om hun kinderen helemaal alleen naar Europa te sturen.
    Hiermee maak je het vluchtelingenprobleem alleen maar erger.

    Opvangen in de regio is het beste alleen moet die Erdogan een kopje kleiner worden gemaakt
    Er moet voor de kinderen natuurlijk een goede oplossing worden gevonden alleen is het niet verstandig om een gemeente dat te laten doen.
    Ik betaal nu al 120 euro per maand aan gemeentebelasting en ik vind dat dat geld hier niet voor gebruikt mag worden.

  • Weet de PvdD, Groen Links en D'66 wel dat je met de kinderen ook een enorme carbonafdruk het land in importeert, de ouders en de andere kinderen komen ook zo weer binnen.
    En zo zitten we ineens met een paar procent extra inwoners in Groningen waar ze overigens niet eens in staat zijn om haar eigen burgers van huurhuizen te voorzien, niet in staat zijn om psychiatrische fatsoenlijke begeleiding te geven, een gemeente waar tientallen personen nog buiten slapen en waar bovendien het snoeimes in allerlei voorziening voor de burgers word gedaan omdat ze dikke schulden hebben.
    Wat de andere gebruikelijke halfzachte figuren hier van vinden boeit mij niet en zal mij raken.

  • Ik ben blij dat we in een stad wonen waar veel mensen nog een hart hebben.
    In ons schatrijke land kunnen we best een heel klein beetje welvaart inleveren om een ander te helpen.
    In de regio worden al miljoenen Syrische vluchtelingen opvangen. Het is niet meer dan normaal dat wij ook een steentje bijdragen.

  • Kan me natuurlijk vergissen, maar zodra de alleenstaande kids hier gesettled zijn, zal het niet lang duren voor paps en mams plots opduiken en het alleenstaand-zijn bij nader inzien reuze meevalt. Op naar het volgende kinderpardon en gezinshereniging. En ondertussen hebben de politieke partijen hun pavlovreactie bevredigd. Laten zij deze kids dan ook zelf in huis nemen en alle kosten voor eigen rekening nemen. Maar zover zal het engagement niet reiken, vrees ik. Even makkelijk wat mediapuntjes scoren, meer is dit niet.

  • Welnu,
    Als jij dan zo schatrijk bent haal je zelf toch een paar van deze kinderen in huis !
    Ik kan je het adres wel even geven, ben er zelf een jaartje of 10 geleden geweest, een weelde van vrede en rust
    Moet je er nu komen, dan schrik je je rot !!

  • De oplossing van dit probleem is niet om de gevolg van het probleem hier heen te halen. Zolang je niets doet aan de oorzaak, zullen tot mijn dood mensen uit dat soort regio's vluchten voor een beter leven zonder veelal goed in te burgeren. En als de mensen echt alleen maar vluchten voor geweld en honger wordt hun oude vaderland nooit een vredige, stabiele natie zonder geweld of honger

  • Laten we nou toch eindelijk eens die instroom van asielzoekers stoppen! Ons land en onze stad is al vol genoeg met dit soort mensen! In bepaalde wijken is het al zo dat 33% tot 35% bevolkt wordt door mensen met een migratie-achtergrond (bron: westerkrant)! Genoeg is genoeg! En zoals Middenweg al zei; we kunnen dat geld beter gebruiken voor onze eigen arme bevolking zoals mensen die noodgedwongen bij de voedselbank lopen..!! Uw stem op (groen)links is een regelrechte doodsteek voor de autochtone bevolking evenals onze tradities!! Denk na en stem ‘verstandig’..!!

  • Wanneer houdt die stroom gelukszoekers nu eindelijk eens op? Moeten wij, als piepklein overbevolkt land, de hele wereld opvangen? Turkije en Rusland zijn zulke dikke "vrienden" .Waarom sturen ze die "vluchtelingen" niet naar Rusland? Ruimte genoeg. Maar ik weet het antwoord wel.

  • Dat zijn dus ook potentiële claims op de IND. Omdat een dergelijk verzoek voor een asielverblijfsstatus lang uitblijft. De IND kan het nu al niet meer bolwerken. Wat is er dan nog van overeind, van het gebazel van de afgelopen weken vanuit de landelijke politiek. Je zou denken, ze maken een pas op de plaats, maar nee hoor. Ze maken zich volstrekt ongeloofwaardig.

    Ook sneu voor hen die al jaren wachten op een sociale huurwoning in Groningen. Dat het nog zo rustig blijft in dit land. Dit pikken we toch niet meer!

  • Ik vind dat je de problemen met woningnood en de IND los moet zien van de problemen die vluchtelingen hebben. Ze hebben verschillende oorzaken.
    Daarnaast ben ik van mening dat Nederland geen land is van alleen witte (autochtone) joods-christelijke en atheïstische mensen. We zijn een land waar mensen met vele verschillende achtergronden wonen en veelal gesegregeerd samenleven. (bvb. ook op basis van inkomen)
    We behoren tot de meest welvarende landen ter wereld en daar mogen we dankbaar voor zijn.
    We mogen blij zijn dat we hier niet vervolgd worden en dat we vanuit onze bevoorrechte positie wat mogen betekenen voor mensen die dagelijks voor hun leven moeten vrezen.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden