Mercede Erfanian van het University College Londen doet deze woensdag onderzoek naar hoe mensen het geluid in de stad ervaren.
Zowel bij het Noorderplantsoen als op de Vismarkt zal zij honderd mensen interviewen over hoe zij het geluid van de stad op dat moment waarderen.
Terwijl mensen vragen aan het beantwoorden zijn, wordt het geluid van dat moment ook opgenomen. Dat kan nuttig zijn: bij het maken van bovenstaande foto werd het gezang van de vogels overstemd door de stationair draaiende auto (links), hetgeen mogelijk de waardering van dat moment heeft beïnvloed.
Onder meer het verband tussen geluidsbeleving en gezondheid wordt onderzocht.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit. Het project staat onder leiding van professor Jian Kang en wordt betaald door European Research Council.
De Stichting Bewegen is Goud wil een openbare sporthal in Groningen Zuid. Dat schrijft de…
Het winterdekbed kun je deze week goed gebruiken. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kunnen de temperaturen…
Restaurant Noor Groningen in Hoogkerk is dit jaar gestegen naar plek 32 van Lekker500, de…
Een 28-jarige man uit Groningen is veroordeeld tot 120 uur taakstraf en twee maanden voorwaardelijke…
Sinds maandagmiddag is er een medische drone van tweeënhalf meter te bewonderen in het UMCG.…
Op een boerenveld in Noordlaren vond afgelopen zaterdag de eerste editie van de ‘Spooky Nights…
Bekijk reacties
Deze man heeft al jaren last van geluidsziekte.
Dat is een overbelasting/beschadiging van het zenuwstelsel door langdurige blootstelling aan harde geluiden. In dit geval door woningrenovatie en de sloop en nieuwbouw van een woonflat en door de gehorigheid van de eigen woning.
Gevolg daarvan is het niet meer overweg kunnen met de normale dagelijkse geluiden.
Dit uit zich in misselijkheid en braakneigingen, vermagering, lichaamlijke pijn, desoriëntatie, trillingen en nog een aantal van die dingen (zoals hoofdpijn). Door de overbelasting is het ook moeilijk om nog normaal contact te onderhouden met de vriendenkring. Deze persoon lijdt als gevolg hiervan ongewenst een disfunctioneel en teruggetrokken leven.
Ik ben benieuwd of laagfrequent geluid ook mee wordt genomen. Ben bang van niet omdat het veel moeilijker te meten is en vaak ook sterk afhankelijk van de persoon hoe die het ervaart. Zal wel alleen om de decibellen gaan. Kortom is al genoeg onderzoek naar gedaan dus ik verwacht hier dan ook niets zinnigs van. Beetje het wiel opnieuw uitvinden idee.