De politie heeft op dinsdag 10 maart tussen 08.00 en 17.00 uur tijdens een verkeerscontrole in de hele stad Groningen 66 bekeuringen uitgeschreven.
Meer dan de helft van de bekeuringen, 35 stuks, gingen naar mensen die tijdens het besturen van een auto of het rijden op de fiets een mobiele telefoon vasthielden Tien personen die geen autogordel droegen kregen ook een bon.
De overige bekeuringen gingen onder meer naar: fout parkeren (8 keer), rijden door rood (4 keer), te snel rijden (3 keer) en zaken als kaart lezen achter het stuur, geen voorrang verlenen en rijden zonder rijbewijs
Brandweerlieden hebben zaterdag aan het einde van de middag een paard gered uit een sloot…
Koploper PKC'83 in de eerste klasse H won zaterdag met hangen en wurgen de stadsderby…
In de eerste klasse H won Be Quick zaterdag bij Heerenveense Boys en blijft bovenin…
Gorecht is in de tweede klasse I koploper af na de nederlaag zaterdag tegen Be…
Verschillende ramen van het appartementencomplex aan de Oosterhamriklaan zijn gesprongen en het gebouw ligt er…
In en rond de binnenstad zijn zaterdag meerdere winkeldieven aangehouden. Dat meldt nieuwsfotograaf Patrick Wind…
Bekijk reacties
Dat zij dus ongeveer 7 boetes per uur....
Ik zie daar ook minstens 7 agenten staan.....
Als ik door de stad loop zie ik per uur minstens 60 overtreders...
Is natuurlijk wel afhankelijk waar je staat of loopt
De foto bij het artikel is niet gemaakt tijdens de controle van gisteren. Daar kunt u dus geen conclusies uit trekken.
Wie plaatst er nou iets wat er helemaal niet bijhoort? En waarom? Kunnen mensen zien dat deze foto er helemaal niet bij hoort? Nee, natuurlijk niet. Mogen wij conclusies trekken? Ja, natuurlijk. Waarom doet de media en OOG in het bijzonder dit dan zo?
Waar maak je je druk om, Jan? Dit is EEN foto van EEN politiecontrole. Maakt dat het bericht opeens minder interessant?
Ik maak mij niet druk beste redactie, hoe komt u tot die conclusie?
Een nieuwsbericht beschrijft wat er gebeurd is, althans daar gaan we vanuit, en of dat interessant is mag iedereen voor zichzelf bepalen. Uw tweede vraag is dus niet relevant. Wel relevant zijn m.i. foto's waaruit geen dingen afgeleid kunnen worden die dus niet bij het bericht horen. Een plaatje van koeien in een weiland is wat anders als een foto met agenten in actie.
Ach, het gaat maar om een wissewasje in Stad, niet echt belangrijk dus. Maar het gaat al zo vaak over fake-nieuws de laatste tijd ;-)
Je maakt je echt wel druk, Jan, anders had je deze reactie niet ingezonden.
Het is nu eenmaal zo dat de media niet overal bij kunnen zijn, en daarom regelmatig een foto of filmpje moeten tonen dat min of meer met het bewuste onderwerp te maken heeft. We hadden ook een foto van een politiewagen of -uniform kunnen laten zien, maar zeker niet van een koe.
Neem van mij aan dat de foto van het corona-virus bij het artikel over de besmette Groningse niet echt een foto van het specifieke virus is waardoor die Groningse is getroffen. Dat mag je van ons 'fake news' noemen, als je wilt.
Als u uit mijn reactie mag concluderen dat ik mij toch echt wel druk maak, mag meneer uit de foto bij het bericht concluderen dat er tenminste 7 agenten bij betrokken waren. Beiden conclusies blijken desondanks niet te kloppen.
of mevrouw natuurlijk, of...
Jan, zeur niet zo.