Categorieën: Nieuws

Voedselbank heeft last van gevolgen hamsterwoede: “Nu al reserves aanspreken”

De Voedselbank Groningen heeft last van de gevolgen van de hamsterwoede veroorzaakt door het coronavirus. “We moeten nu al onze reservevoorraden aanspreken.”

“Iedere ochtend rijden vrachtauto’s van de Voedselbank Groningen langs alle supermarkten en bakkers om eten op te halen”, vertelt Ulfert Molenhuis van de Voedselbank. “De aanvoer deze zaterdag was dramatisch. Geen brood en heel weinig andere producten zoals groenen. Ondertussen komen er op deze dag wel honderdtwintig gezinnen eten bij ons halen. Dit alles is een rechtstreeks gevolg van de hamsterwoede. Dit betekent simpelweg dat we nu al onze reservevoorraden moeten aanspreken, hoewel die ook beperkt is.”

Molenhuis roept op om per direct te stoppen met hamsteren waarbij het zich ondertussen voorbereidt op ingrijpende maatregelen om de relatief grote groep armen in de gemeente Groningen toch te kunnen blijven voorzien van voldoende voedsel. “Te denken valt aan bijvoorbeeld inzamelpunten van voedsel via kerken. Het hoeft allemaal niet zover te komen als mensen die nu hamsteren daar onmiddellijk mee op houden en ook rekening houden met mensen die niet eens in staat zijn zelf eten te kunnen hopen. Heb Uw naasten even lief als U zelf.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Dus: mensen moeten stoppen met kopen zodat de supermarkten meer overschotten hebben om gratis weg te geven. Vraag me af wat de supermarkten van deze oproep vinden...

  • Als dat gehamster niet ophoudt dan moet je een beperking op het aantal producten gaan leggen. Als je niet met je vrijheden in de maatschappij kunt omgaan. Dan moeten er regels komen. Desnoods alles op de bon zoals in en na de oorlog. We kunnen er zelf voor zorgen dat dat niet hoeft door normaal te doen en zorgen dat je geen besmetting oploopt. Het is een kwestie van beschaving en saamhorigheid. FF niet alleen maar aan jezelluf denken.

  • Neen. Mensen moeten niet stoppen met kopen, mensen moeten stoppen met onnodig hamsteren

  • Preppers zitten nu gezellig thuis en hamsteren helemaal niet. Integendeel, die hoeven de komende twee maanden niets te kopen. Hebben de anderen weer voordeel bij. Preppers hebben hun voorraad blikken uit aanbiedingen en stapels toiletpapier goedkoop ingekocht toen er nog overvloed was. Zal me niet verbazen dat het aantal preppers wereldwijd gaat vertienvoudigen. De rest blijft dom en onvoorbereid op situaties als deze.

  • Laat weten waar de inzamelpunten te vinden zijn. Organiseer die op een verantwoorde manier. Dat vertrouw ik jullie als Voedselbank toe, jullie hebben wel vaker met het creatieve bijltje gehakt. Dan beloof ik dat ik ga hamsteren bij de groothandel om te doneren. Als jullie willen doen we dat samen.

Recente berichten

Bedrijfskunde­studenten halen ruim dertigduizend euro op voor goede doelen

Een ton ophalen in de eerste tien dagen van hun studie bedrijfskunde aan de Hanze,…

21 minuten geleden

Eerste van acht bomen met TreeTag onthuld bij Nieuwe Kerk

“Ik ben een beuk (Fagus sylvatica) met een stamdiameter van 160 centimeter.”. Dat is de…

2 uur geleden

Man (44) raakt gewond bij schietpartij aan Doornbosheerd in Beijum (update)

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, een 44-jarige…

2 uur geleden

Lintje voor ‘spin in het web’ Harry Meijer van sportverenging Vlugheid en Kracht

Koen Schuiling reikte donderdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Harry Meijer. De burgemeester benoemde Meijer…

2 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

15 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

18 uur geleden