Het huurderscomité Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg eist dat woningcorporatie Wierden & Borgen binnen twee weken met een duidelijk renovatieplan voor hun woningen komt. Het comité heeft vrijdagochtend de resultaten van een enquête en concrete eisen aangeboden aan woningcorporatie Wierden & Borgen.
Het huurderscomité heeft al lange tijd klachten over het onderhoud van corporatie Wierden & Borgen. Huurders geven de sfeer in de buurten een dikke voldoende, maar hebben klachten over vocht, tocht, kou, gebrekkige isolatie en hoge energierekeningen.
“Huurders eisen een grote renovatie met betere isolatie van vloeren, muren en daken, het aanbrengen van isolerende ramen, kozijnen en deuren, het aanpakken van vocht en tocht problemen, maatregelen om energieverbruik te verminderen en het verduurzamen van de woningen. Want maandelijks huur overmaken zonder hiervoor een prettig woningen terug te krijgen, is niet te verantwoorden,” aldus Catharina Sala namens het huurderscomité. “Heel goed dat de huurders volhardend zijn. Zij kunnen in raad en daad op de blijvende steun van de SP rekenen”, vult SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk aan. “We hebben de problemen ook bij de wethouder aangekaart, maar er lijkt vooralsnog geen verandering te komen.”
Het huidige busstation in Groningen moet na de verplaatsing van de bussen naar de zuidkant…
Leefomgeving staat op nummer één. Dat blijkt uit de Tienskipdag van 16 december, georganiseerd met…
De zachtere temperaturen blijven nog even bij ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis begint donderdag mild,…
Burgemeester Mirjam van 't Veld kan naar eigen zeggen niet 'intreden' bij de gekraakte voormalige…
Er komt niet helemaal een einde aan de rondleidingen in het Stadhuis. Dat liet interim-burgemeester…
Het busverkeer in Hoogkerk is het doelwit geworden van vervelend kattenkwaad: de afgelopen weken hebben…
Bekijk reacties
Ik snap sowieso niet waarom een stadse wijk bij een ommelandse corporatie zit. Die hebben hun bord al overvol aan de versterkingsopgave. Bij de ontbinding van Steelande hadden de huizen in de stad naar een van de stedelijke corporaties moeten gaan. Nu wordt het noodzakelijk groot onderhoud steeds maar weer vooruitgeschoven. Je zou bijna gaan denken dat Wierden en Borgen van de Woningen af wil. Er moet koste wat kost voorkomen worden dat ze verkwanseld worden aan een belegger.
Oosterhoogebrug/Ulgersmaborg is nooit een stadse wijk geweest Marc. Hetzelfde is van toepassing op Hoogkerk, waar Wierden & Borgen ook woningen heeft. Ook Oosterhoogebrug was ooit dorp en eveneens geannexeerd door de stad Groningen.
Het is nu wel een stadse wijk, net als Helpman dat ook is. Vroeger lag het in Noorddijk. Maar leven in het Heden. Althans ik. Hoogkerk ligt wat verder, maar ook al vast aan de stad. Nu nog via lintbebouwing, maar straks als de Held en het Suikerunieterrein bebouwd zijn helemaal.
Je begreep het niet en daarin gaf ik uitleg. Vaak zijn corporaties van oudsher bepaald. Ik ben een rasechte stadjer, dat niet in alleen in het heden leeft, maar ook het verleden meeneemt om nieuwkomers als Marc te corrigeren
Nou die uitleg gaf Steelande ook Sjoerd en toen begreep ik het ook al niet. Lefier, Nijstee, De Huismeesters en Patrimonium zijn allemaal dichter bij dan Bedum. He is een onderbouwing van Likmevestje.
Je bedoelt vanwege Beijum als dichtbij Bedum ? Maar Beijum bestond nog niet. Oosterhoogerbrug is juist geannexeerd, zodat de stad kon uitbreiden met Lewenborg/Ulgersmaborg en Beijum. En 3 van de genoemde corporaties uit de stad kwamen voort vanuit fusering. Patrimonium als enige uitzondering sinds zijn oprichting. Ook om de christelijke identiteit te behouden. In de jaren 60 hield de stad op voorbij de lijn korreweg/Bedumerweg en de oostersluizen. Zelfde geldt voor Hoogkerk. Na de spoorwegovergang/Hoendiep hield de stad ook op. Maar door het annexeren van Hoogkerk, kon de stad ook uitbreiden met Vinkhuizen.