Categorieën: Nieuws

Ambulancezorg en Arriva delen bloemen uit aan medewerkers: ‘Hart onder de riem’

Medewerkers van vervoersbedrijf Arriva en de ambulancebedrijven die in het Noorden actief zijn hebben deze week bloemen cadeau gekregen van hun werkgevers. “Het is bedoeld als een blijk van waardering in deze moeilijke tijd.”

Ambulancezorg Groningen, dat in de provincie Groningen het ambulancevervoer verzorgt, wilde haar medewerkers een hart onder de riem steken door bossen tulpen uit te delen. Behalve in Groningen werd ook het personeel in Drenthe en in Friesland in het zonnetje gezet. “Hiermee willen we onze waardering uiten naar ons personeel en het belangrijke en soms moeilijke werk dat ze in deze tijd verzetten.”

6000 Bloembollen
Arriva deelde aan haar machinisten, buschauffeurs, stewards en ondersteunend personeel zesduizend bloembollen uit. “Arriva heeft een deel van onze voorraad bloembollen gekocht”, laat een woordvoerder van de Keukenhof weten. “Deze week krijgen de medewerkers de bollen uitgereikt waarmee ze een beetje Keukenhof en een beetje lente in huis krijgen.” Arriva noemt de actie belangrijk. “We willen je graag een hart onder de riem steken en bedanken voor je inzet”, staat er op een bijgeleverd kaartje te lezen.

“Schitterend gebaar”
De acties worden gewaardeerd door het personeel. “Als ik één positief punt uit deze crisis kan halen dan zijn het toch wel dit soort verbindende initiatieven”, zegt Bart die buschauffeur is bij Arriva. Frank, die machinist is, laat weten: “Schitterend gebaar van mijn werkgever. Dit wordt heel erg gewaardeerd in een tijd waarin wij maar ‘gewoon’doorgaan. Heel erg bedankt hiervoor.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Een heel mooi gebaar , alleen wat weer een beetje jammer is , de mensen die ook door moeten werken,die horen helemaal niks . Laat staan een bloemetje. Maar moeten wel door , zelfs extra werk, omdat we dan ineens wel een vitale beroep hebben . Omdat de O.V, een cruciale beroep is , ja en daar bedoel ik dus de schoonmakers mee, de onderbetaalde groep, die maar door moet , met net zoveel risico. En wat zo mooi is , de treinen zijn gewoon vies, dus nog te veel reizigers die niet er uit hoeven, en toch met de trein gaan, zelfs spuug op de deuren wanden in de wc. Hoe kan dat controleer maar wat meer , wie met de trein gaan !! Bier chips zakdoekjes op de grond , nou dat zijn geen reizigers die in vitale beroepen werken hoor, die maken er niet zo’n zooitje van !

  • Helemaal mee eens clown, de schoonmakers van de treinen en bussen horen weer eens helemaal niks van Arriva. Die elke dag weer klaar staan om de rotzooi van een ander op te ruimen.
    En alle knopjes en stangen afnemen, met het risico dat ze het zelf oplopen. Maar ik gun het de medewerkers van Arriva dat bloembolletje wel geniet er maar van.

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

4 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

4 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

6 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

6 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

9 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

11 uur geleden