Eén op de zeventien mondzorgpraktijken in het land dreigt failliet te gaan. Vanwege de corona mogen tandartsen tot in ieder geval het einde van deze maand alleen spoedeisende hulp verzorgen aan klanten.
Volgens Ravin Raktoe van de Associatie Nederlandse Tandartsen, het ANT, geldt voor honderden mondzorgpraktijken dat zij nog maar een paar weken kunnen overleven. Om die reden wordt de noodklok geluid. “Omdat we alleen spoedeisende hulp mogen aanbieden blijft twee tot drie procent van alle behandelingen over”, zegt Raktoe. Die fors gedaalde inkomsten zouden lang niet opwegen tegen de vaste lasten van de praktijken waar normaliter tachtig tot 85 procent van de totale omzet voor gereserveerd wordt.
De overheid heeft een economisch maatregelenpakket in het leven geroepen, waar ondernemers gebruik van kunnen maken. “Mondzorgpraktijken kunnen hier echter geen gebruik van maken omdat zorgaanbieders hiervan uitgesloten zijn”, zegt Raktoe. De afgelopen week zijn er gesprekken geweest met zorgverzekeraars maar dit heeft nog niets opgeleverd. “Iedereen wijst met de vingers naar elkaar, waardoor wij op dit moment nog steeds niet weten waar we aan toe zijn.”
Qbuzz introduceert volgende week maandag buslijn 110, een directe verbinding in de spits tussen Assen…
Een klein appartement of studio kopen in Groningen is relatief prijzig in vergelijking met andere…
Boa’s, burgemeester Koen Schuiling en de (toenmalige) minister waren er niet blij mee, maar een…
Het International Welcome Center North (IWCN) in Groningen viert deze maand zijn 10-jarig bestaan. Ale…
Komende zaterdag is het de Dag van de Binnenvaart en ook Scheepswerf Pattje in Waterhuizen…
De raadsfracties van Student & Stad en D66 maken zich zorgen over de situatie van…
Bekijk reacties
Inhoud klopt niet helemaal. Even navragen hoe de echte tekst moet luiden.
Een op zeventien Nederlanders komt zonder tandarts te zitten!!!!! is anders dan
Een op de zeventien mondzorgpraktijken dreigt failliet te gaan.
als ongeveer 275 praktijken gemiddeld 3650 patiënten behandelen ( ca. 1.000.000 Patiënten)
en deze praktijken zouden omvallen dan zit dus 1 op 17 Nederlander zonder tandarts.(Relatief)
En overigens mogen we alle patiënten behandelen niet alleen de spoedgevallen. Echter Uit solidariteit hebben de mondzorgkundigen besloten, op dringend verzoek, mee te werken aan het terugdringen van de verspreiding van het Covid-19 virus en daarom onze praktijken voor reguliere tandheelkundige ingrepen te sluiten. Tijdens tandheelkundige ingrepen worden er Aerosolen ( fijne druppeltjes vocht in lucht) geproduceerd waarop makkelijk virussen kunnen worden verspreid en vinden er contacten plaats in onze wachtkamers.
Dringend Verzoek aan iedereen! Houd je aan de afspraken, mede opdat onze inbreng niet voor niets is geweest,
maar vooral ter bescherming van de zwakkeren doorgaans ouderen in onze samenleving. Blijf gezond! John
Een tandartsenpraktijk overnemen is ook een dure aangelegenheid aangezien het de pensioenvoorziening is van de praktiserend tandarts. Als je uit de dekking van de tandartsenverzekering valt merk je wat voor dure bedoening de tandartserij in Nederland is. Je mag dan direct een abonnement bij de voedselbank afsluiten.