Categorieën: Nieuws

Geen extra maatregelen om Waddentoeristen te weren

Er komen geen extra maatregelen om Waddentoeristen komend weekend en tijdens het Paasweekend te weren. Dat heeft de Veiligheidsregio Fryslân donderdagmiddag besloten.

Om die reden zullen de toegangswegen naar de veerponten in Lauwersoog, Holwerd en Harlingen niet worden afgesloten. Wel gaat de Veiligheidsregio in de gaten houden of het bij de parkeerplaatsen bij de terminals niet te druk wordt. De afspraken gelden uitsluitend voor Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor Texel zijn nog geen afspraken gemaakt. Dit Waddeneiland valt onder een andere veiligheidsregio en daar moet nog een besluit over genomen worden.

Dat de toegangswegen niet afgesloten worden betekent niet dat er nu een vrijbrief wordt gegeven om de eilanden te bezoeken. De burgemeesters van de vier Friese Waddeneilanden doen nogmaals de oproep om niet te komen. Enerzijds uit angst voor besmettingen en anderzijds omdat ben bang is dat niet iedereen hulp kan worden geboden als er veel mensen tegelijkertijd door het virus ziek worden. Tot nu toe zijn er volgens het RIVM geen besmettingsgevallen bekend op de Friese eilanden. Op Texel daarentegen waart het virus al wel rond. Ook is er daar iemand overleden.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Onbegrijpelijk, het is toch van belang om niet het huis uit te gaan en dan mag je wel gewoon naar een eiland gaan. Dit gaat verkeerde gedachten geven en de mensen zullen niet meer thuis blijven met het mooie weer.

  • Er zijn nu ook toeristen op de eilanden. En huisjes worden gewoon verhuurd. Hoewel deze toeristen door de eilandbewoners op dit moment worden uitgekotst. Ik snap dat wel. Die mensen willen niet besmet worden, en als mensen maar blijven reizen, dan zit er vanzelf 1 bij die besmet is en het overdraagt. En dat is erg lastig op een eiland als je met spoed daar weg moet voor de ic. Ik snap dan ook niet dat Nederland niet wat harder optreedt. Verbied het gewoon, net zoals Duitsland gedaan heeft, en gun de eilandbewoners ook eens hun rust!

Recente berichten

‘Zondag kans op een bui, komende week buien en lagere temperaturen’

De meteorologische herfst begon vorige week en lijkt komende week ook zichtbaar te worden in…

2 uur geleden

Districtsbeker: Diverse Groninger clubs dicht bij volgende ronde

Diverse Groninger clubs uit de derde klasse en lager staan na twee wedstrijden op het…

3 uur geleden

Politie neemt drugs in beslag in Kleine Haddingestraat

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een hoeveelheid drugs in beslaggenomen…

5 uur geleden

Fiera de Vries uit Stad wint kaatswedstrijd in Marsum

Fiera de Vries van kaatsvereniging Wezon De Sterke Earm uit Stad heeft zaterdag de kaatswedstrijd…

5 uur geleden

Beker: PKC’83 eenvoudig naar winst, ON verrassend onderuit

Eersteklasser PKC'83 had zaterdagmiddag weinig problemen met Marum in de tweede ronde van de poulefase…

8 uur geleden

Baby speelt met autosleutels en sluit zichzelf op

Dat het werk van een politieagent afwisselend kan zijn, bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Een…

9 uur geleden