RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in een ziekenhuis blijft in vergelijking met zaterdag stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die zondagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM zijn er nu 7,3 mensen op de 100.000 inwoners uit de gemeente opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit zeventien personen. Dit aantal is al een aantal dagen stabiel. In de provincie Groningen blijft de gemeente Pekela statistisch gezien de gemeente met de meeste ziekenhuisopnames, 32,8 op de 100.000. De gemeenten Appingedam, 25,8 en Westerkwartier, 22,1, volgen.

Landelijk kwamen er afgelopen etmaal volgens het RIVM 66 mensen te overlijden. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 4.475. Dit aantal is veel lager dan de afgelopen dagen, hoewel er in het weekend vaak vertraging optreedt tussen het moment van overlijden en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. 75 Mensen moesten afgelopen etmaal opgenomen worden in ziekenhuizen. Het totaal aantal mensen dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, komt daarmee op 10.456. Het aantal positief geteste personen op COVID-19 steeg met 655 tot 37.845.