RIVM: “Aantal opgenomen coronapatiënten uit gemeente Groningen weer toegenomen”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in ziekenhuizen is in vergelijking met dinsdag toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM lagen er woensdag 7,7 op de 100.000 inwoners uit de gemeente in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dinsdag lag dit aantal nog op 7,3 personen op de 100.000. In andere Groningse gemeenten blijft het aantal ziekenhuisopnames wel stabiel. In de gemeente Pekela liggen statistisch gezien de meeste inwoners met corona in een ziekenhuis, 32,8. Appingedam, 25,8 en Westerkwartier, 22,1, volgen.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM 145 personen te overlijden aan het coronavirus. Het totaal aantal doden komt hiermee op 4.711. Deze personen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging tussen het moment van sterfte en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. 76 Patiënten moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het totaal aantal coronapatiënten dat nu in het ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, komt daarmee op 10.685. Bij 386 personen werd een positieve coronatest afgenomen. Het aantal besmette personen ligt nu op 38.802.