De Groninger gemeenten maken zich flink zorgen over de nabije toekomst, vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit een persbericht van de Vereniging van Groninger Gemeenten.
De gemeenten hebben de afgelopen periode extra maatregelen genomen om de crisis te verlichten voor hun inwoners, ondernemers en instellingen. De VGG neemt nu het initiatief om de gemeenten, kennisinstituten, ondernemersorganisaties en maatschappelijke instellingen bij elkaar te brengen en te werken aan oplossingen voor de nieuwe anderhalve-meter-samenleving.
Veel ondernemers en organisaties hebben financiële hulp gekregen. Maar als deze situatie langer duurt, zullen veel ondernemers in de culturele, recreatieve en toeristische sector en horeca moeten inkrimpen of zelfs failliet gaan. Dat betekent meer werkloosheid, een groter beroep op de bijstand, minder uitgaven in winkels en meer armoede. Het is ook slecht voor de leefbaarheid, de dorps- en buurthuizen, sportclubs en cultuur.
De VGG wil alle betrokken partijen bij elkaar brengen. Dat kan door samen een eenduidige visie op de toekomst te ontwikkelen, en kennis en initiatieven uit te wisselen. Ook kan er een provinciaal fonds komen voor noodmaatregelen, ondersteuning en investeringen, met bijdragen van het Rijk, de provincie en gemeenten.
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in november gedaald, na een aantal maanden met een…
Groningen krijgt er deze vrijdag een nieuwe weg bij: de Máximaweg. Die ligt parallel aan…
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…