GGD: “Aantal coronabesmettingen in Groningen blijft stabiel”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal mensen in de provincie Groningen dat besmet is met het coronavirus blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die zaterdagmiddag werden gepubliceerd.

Volgens de GGD zijn er nu 352 personen positief getest op het virus. Dit aantal is sinds afgelopen woensdag stabiel. Een week geleden lag het aantal besmettingen op 348. Volgens de GGD ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger omdat niet iedereen met klachten getest wordt. Het aantal mensen dat in onze provincie overleden is, blijft staan op zestien. Vrijdag werd het zestiende sterfgeval bekendgemaakt.

Eerder in de middag liet het RIVM weten dat er landelijk 27 mensen zijn komen te overlijden aan het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.670. In de ziekenhuizen moesten 45 mensen worden opgenomen met COVID-19. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, nu op 11.537. 198 Mensen werden positief getest op het virus. Daarmee komt het aantal bewezen besmette personen op 43.870.