GGD: “Aantal coronabesmettingen in provincie blijft stabiel”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal mensen dat in de provincie Groningen positief getest is op het coronavirus blijft in vergelijking met zaterdag gelijk. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die zondagmiddag gepubliceerd werden.

Volgens de GGD zijn er in de provincie 352 mensen positief getest op het virus. Dit aantal is sinds afgelopen woensdag stabiel. Precies een week geleden waren er 351 besmettingen bekend. Volgens de GGD ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger. Niet iedereen met klachten wordt namelijk getest op het virus. Ook het aantal sterfgevallen blijft gelijk. Dit aantal staat sinds afgelopen vrijdag op zestien.

Eerder in de middag liet het RIVM weten dat er landelijk tien mensen zijn komen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.680. Vijftien mensen moesten met COVID-19 klachten opgenomen worden in het ziekenhuis waarmee het totale aantal mensen dat in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, nu op 11.552 staat. Afgelopen etmaal werden 125 mensen positief getest op corona. Daarmee komt het aantal bekende besmettingen nu op 43.995.