RIVM: “Aantal coronapatiënten uit Groningen opgenomen in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in een zieknhuis blijft stabiel. Dat laat het RIVM zaterdagmiddag weten.

Volgens de Rijksdienst zijn in de gemeente nu 7,7 op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit getal is al een week stabiel. De stabiliteit is ook van toepassing in de rest van de provincies. De gemeente Pekela heeft met 32,8 statistisch gezien de meeste ziekenhuisopnames. Appingedam, 25,8, en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie. Deze aantallen zijn ook al een aantal dagen niet veranderd.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM 27 mensen te overlijden aan het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.670. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen 24 uur overleden. Er zit namelijk een vertraging tussen het moment van overlijden en het moment dat het wordt meegenomen in de statistieken. In de ziekenhuizen moesten 45 mensen worden opgenomen met COVID-19. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, nu op 11.537. 198 Mensen werden positief getest op het virus. Daarmee komt het aantal bewezen besmette personen op 43.870.