RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat in een ziekenhuis verblijft is in vergelijking met dinsdag stabiel gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst liggen er nu 7,7 op de 100.000 inwoners uit onze gemeente in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien patiënten. Dit aantal is al een aantal dagen stabiel. Ook in andere gemeenten in de provincie Groningen is de situatie onveranderd. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3 volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er afgelopen etmaal 36 coronapatiënten te overlijden. Het totaal aantal doden komt hiermee op 5.204. De slachtoffers zijn niet allemaal afgelopen 24 uur overleden. Er zit een vertraging tussen het moment van sterfte en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. 27 Patiënten moesten afgelopen dag opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee het aantal mensen dat in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, nu op 11.153 staat. Bij 232 mensen werd de afgelopen dag het COVID-19 virus vastgesteld waarmee het totale aantal besmettingen op 41.319 komt.