GGD: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de provincie Groningen zijn sinds zaterdag geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die zondagmiddag werden gepresenteerd.

Volgens de GGD zijn er sinds de coronauitbraak in Nederland 359 mensen in onze provincie positief getest op het virus. Dit aantal is sinds afgelopen vrijdag stabiel. Een week geleden lag het aantal besmettingen op 356. Het daadwerkelijke aantal besmettingen kan hoger liggen omdat voor 1 juni niet iedereen met klachten getest werd. Sinds afgelopen week kan dit wel. Het aantal sterfgevallen blijft staan op zeventien. Dit aantal is sinds 16 mei onveranderd.

Eerder in de middag liet het RIVM weten dat er landelijk twee mensen kwamen te overlijden. Daarmee komt het totale dodenaantal op 6.013. Het aantal patiënten dat opgenomen moest worden in een ziekenhuis steeg met vier waardoor er nu 11.789 mensen in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Bij nog eens 239 mensen werd een COVID 19-besmetting vastgesteld waarmee het totaal aantal besmette personen nu op 47.574 staat.