GGD: “Nieuwe coronabesmetting in Groningen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In Groningen is maandag een nieuwe coronabesmetting ontdekt. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die maandagavond bekend werden gemaakt.

Volgens de GGD zijn er in Groningen nu 365 mensen besmet met het coronavirus. Dit is één persoon meer dan zondag toen het aantal coronagevallen op 364 stond. Vorige week maandag stond het aantal bekende gevallen op 359. De laatste dagen neemt het aantal coronabesmettingen iedere dag toe nadat daarvoor de situatie lange tijd nagenoeg stabiel was. Een oorzaak is naar alle waarschijnlijk dat iedereen sinds 1 juni getest kan worden op het virus. Het aantal mensen dat in onze provincie overleed blijft stabiel op zeventien. Dit getal is sinds 16 mei niet veranderd.

Eerder op de dag liet het RIVM weten dat er landelijk zes personen overleden zijn aan het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 6.065. Drie mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis waarmee het aantal patiënten dat nu in een ziekenhuis ligt of heeft gelegen op 11.831 staat. Het aantal positief geteste personen steeg met 165 tot 48.948.