RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in een ziekenhuis blijft in vergelijking met zaterdag stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die zondagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst zijn er sinds de uitbraak van het virus 7,7 mensen op de 100.000 inwoners in onze gemeente opgenomen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien patiënten. Dit aantal is al twee weken stabiel. Ook in de rest van de provincie blijft de situatie vergelijkbaar. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. De gemeente Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM twee mensen te overlijden. Daarmee komt het totale dodenaantal op 6.013. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het overlijden mee wordt genomen in de statistieken. Het aantal patiënten dat opgenomen moest worden in een ziekenhuis steeg met vier waardoor er nu 11.789 mensen in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Bij nog eens 239 mensen werd een COVID 19-besmetting vastgesteld waarmee het totaal aantal besmette personen nu op 47.574 staat.