Categorieën: Sport

Coach GVAV Rapiditas: “Wij zouden voor een mooie verrassing kunnen zorgen”

Het eerste zondagelftal van voetbalclub GVAV Rapiditas wil dit seizoen net als afgelopen seizoen meevoetballen om een prijs in de tweede klasse L. 

Coach Bas Veldman en zijn mannen noemen zichzelf niet de gedoodverfde titelkandidaat, maar dat ze een rol in het kampioenschap willen spelen en een gooi doen naar een periodetitel staat buiten kijf. “Wij willen bovenin meevoetballen, maar misschien is de selectie op dit moment nog te onervaren op dit niveau om daadwerkelijk kampioen te worden”, aldus Veldman.

Afgelopen seizoen had GVAV, op het moment dat de KNVB de competitie vanwege de Coronamaatregelen beëindigde, 29 punten en maar vijf punten minder dan nummer één Germanicus. De Groningers hadden de competitie zelfs besloten als koploper als zij in de  speelronde vóór de Coronabreak gewonnen hadden van Germanicus. Veldman: “Helaas, maar dat duel hebben we terecht verloren.”

“Ik denk dat er een grote brede bovenkant van ploegen zal zijn in de tweede klasse L, waar niemand echt bovenuit gaat steken, die gaan strijden om het kampioenschap. Op basis van onze resultaten van vorig jaar en hoe de selectie er nu uitziet, zullen wij daar ook bij horen. ” GVAV nam afscheid van spelers Patrick Venema en David Belosic en verwelkomde Yoni Even-Zur die overkwam van FC Lewenborg, de van Siddeburen overgekomen Junior Fanny Cisse en Erwin Siekman van HFC’15.

Vanaf volgende week zondag start GVAV Rapiditas met de poulefase van de noordelijke districtsbeker. De Stadjers strijden samen met stadsgenoot GRC Groningen, Broekster Boys en ’t Fean’58 om twee plekken in de knock-outfase van het bekertoernooi. “We starten tegen GRC Groningen en we hopen dat we het GRC, net als in de vorige bekereditie, lastig kunnen maken. Het nadeel voor ons is wel dat wij het zonder Joel de Jong en Ricardo Postema moeten doen, omdat zij nog geschorst zijn.

Op 20 september begint GVAV Rapiditas de competitie met een uitwedstrijd tegen ASVB.

Wesley Ferwerda

Recente berichten

Bedrijfskunde­studenten halen ruim dertigduizend euro op voor goede doelen

Een ton ophalen in de eerste tien dagen van hun studie bedrijfskunde aan de Hanze,…

1 uur geleden

Eerste van acht bomen met TreeTag onthuld bij Nieuwe Kerk

“Ik ben een beuk (Fagus sylvatica) met een stamdiameter van 160 centimeter.”. Dat is de…

2 uur geleden

Man (44) raakt gewond bij schietpartij aan Doornbosheerd in Beijum (update)

Aan de Doornbosheerd in Beijum is, in de nacht van donderdag op vrijdag, een 44-jarige…

2 uur geleden

Lintje voor ‘spin in het web’ Harry Meijer van sportverenging Vlugheid en Kracht

Koen Schuiling reikte donderdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Harry Meijer. De burgemeester benoemde Meijer…

3 uur geleden

Herfstweer blijft nog eventjes in de kast

Het mooie weer blijft de komende dagen hangen, want de temperatuur zal overdag niet onder…

16 uur geleden

Clublegende Erik Nevland keert terug naar Euroborg voor oefenwedstrijd tegen FC Groningen

Clublegende Erik Nevland keert terug naar stadion Euroborg. En niet zo maar, want de Noor…

18 uur geleden