Vijf nieuwe coronabesmettingen in provincie, waarvan vier in gemeente Groningen

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

In de provincie Groningen zijn sinds dinsdag vijf personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit gegevens van het Coronadashboard van de Rijksoverheid.

Volgens het dashboard zijn het afgelopen etmaal 0,9 personen op de 100.000 inwoners positief getest. Dinsdag lag dit aantal eveneens op 0,9, maandag op 0,5. Uit open data van het RIVM blijkt dat van de vijf nieuwe gevallen er vier gevonden werden in de gemeente Groningen. In de gemeente Groningen is sinds de uitbraak het virus nu bij 292 personen vastgesteld. De vijfde besmetting werd gevonden in de gemeente Het Hogeland.

In vergelijking met de cijfers van vorige week dinsdag dan blijkt dat de meeste positief geteste personen in de gemeente Groningen werden gevonden. Daar steeg het aantal van 271 naar 292. In Delfzijl kwamen er 9 personen bij, Het Hogeland 1, Midden-Groningen 5, Veendam 3, Stadskanaal 2 en Westerwolde 1. In de overige gemeenten bleven de tellers de afgelopen week op 0 staan.

Landelijk werden er afgelopen etmaal 571 nieuwe besmettingen geregistreerd. Omgerekend naar het aantal inwoners werden de afgelopen drie dagen de meeste besmettingen gevonden in Baarle-Nassau, Haaren en Ouder-Amstel. Negentien mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis, acht mensen kwamen te overlijden.