Het Groninger Gasberaad is het helemaal met het SodM eens, dat de versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied veel te lang duurt. Maar ze ziet niets in de oplossingen die de toezichthouder op de mijnbouw voorstelt.
Volgens het SodM is een crisisaanpak noodzakelijk. De versterkingsoperatie wordt door veel partijen aangestuurd, waarbij het onduidelijk is wie eindverantwoordelijk is. Het voorstel van het SodM om zich vooral te focussen op de versterking van huizen, en niet op zaken als schadeherstel en dorpsvernieuwing, doet volgens Susan Top van het Gasberaad geen recht aan de problemen van de Groningers.
Bewoners hebben volgens het Gasberaad juist behoefte aan een integrale oplossing (schade en versterken), te verkrijgen aan één loket, met een heldere planning. In de plannen van het SodM zouden bewoners zelf langs verschillende loketten moeten aan, en zelf plannen maken voor hun woning. Daarmee wordt volgens het Gasberaad het probleem verplaatst van instanties naar de burgers, en dat kan niet de bedoeling zijn.
Het Groningse gemeentebestuur is niet van plan om, na de hausse aan klachten en gevoelens…
De Fietsersbond is bezorgd over het proces rond de tijdelijke vervanging voor de Gerrit Krolbrug…
De gemeente Groningen hoeft de Utrechtse eigenaar van een pand in de Tuinbouwstraat geen vergunning…
Op woensdagmiddag kwam Dagblad van het Noorden met het bericht dat de hoofdsponsor van de…
De verzakking van het spoor ter hoogte van de nieuwe Esperantotunnel heeft vooralsnog geen effect…
Het toekomstige busstation krijgt een nieuw laadstation voor elektrische bussen. De kosten van 3 miljoen…