Spoeddebat in gemeenteraad over voetbalrellen in Ellebogenbuurt

Meerder gemeenteraadsfracties hebben voor aanstaande woensdag een zogenaamd ‘interpellatiedebat’ aangevraagd omtrent de rellen die afgelopen zaterdag plaatsvonden in de binnenstad van Groningen.

GroenLinks, D66, de Partij voor de Dieren, de SP en 100% Groningen hebben het spoeddebat aangevraagd. De gemeente geeft in een reactie aan ‘overvallen te zijn’, waarop de fracties vragen hebben over de gang van zaken. De fracties willen weten of er een onderzoek komt naar de gang van zaken. Ook willen de aanvragers weten of de schade voor de ondernemers verhaald kan worden op de schuldigen.

Zaterdagavond rond 20.00 uur sloeg de vlam in de pan in de Ellebogenbuurt. Supporters van FC Groningen en DSC Arminia Bielefeld raakten met elkaar slaag. Op filmpjes is te zien dat er over en weer rake klappen werden uitgedeeld. Daarnaast werd er met tafels en stoelen en met fietsen gegooid. Het treffen in de Ellebogenbuurt is volgens bronnen afgesproken werk geweest. De rellen duurden kort. Toen de politie ter plaatse kwam was iedereen al vertrokken. De gemeente stelde een noodbevel in om nieuwe rellen te voorkomen.