Over de oude locaties van de Borgmanschool in de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat en de Jacobijnenstraat is maandag een nieuw boek van stadshistoricus Beno Hofman verschenen.
In het boek staan onder andere oude klassenfoto’s en de geschiedenis van het onderwijs. De Borgmanschool gebruikt sinds begin dit schooljaar een nieuw gebouw in het Ebbingekwartier, dus wilde de school de herinneringen van meer dan honderd jaar in de oude gebouwen graag vastleggen.
“Als het nog een jaartje had geduurd dan was hier 180 jaar onafgebroken lesgegeven, en aan de Jacobijnenstraat vanaf 1860, dus dat is ook een hele lange tijd,” vertelt Hofman. In die tijd is er veel veranderd. “Of de kinderen zo veel veranderd zijn weet ik niet, maar wel de manier waarop met kinderen werd omgegaan. In de Jacobijnenstraat is bijvoorbeeld heel lang een jongensschool geweest. Vroeger was het lagere onderwijs in verschillende klassen en dat had te maken met of men geld had om onderwijs te betalen. De vierde klas was bijvoorbeeld voor de rijke kinderen en de eerste klassen voor de armere kinderen.”
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in november gedaald, na een aantal maanden met een…
Groningen krijgt er deze vrijdag een nieuwe weg bij: de Máximaweg. Die ligt parallel aan…
Een groep medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis in de stad heeft woensdag al fietsend een…
Na de Fietsersbond uit ook het Platform Gerrit Krolbrug, samen met een aantal bewonersorganisaties, grote…
De Doperse Dis is door de ChristenUnie Groningen uitgeroepen tot Barmhartige Samaritaan van het jaar.…
De gemeenteraad van Groningen heeft met grote meerderheid een motie aangenomen waarin het kabinet wordt…