De gemeentes Westerwolde, Assen, Westerkwartier, het Hogeland en Groningen gaan samen 158.000 euro per jaar extra besteden aan de bestrijding van laaggeletterdheid in de arbeidsmarktregio Groningen. Dat blijkt uit het Plan van Aanpak Laaggeletterdheid, wat donderdag werd aangeboden aan de gemeenteraad van Groningen.
Het geld is bedoeld als aanvulling op de ruim twee miljoen euro per jaar die de gehele arbeidsmarktregio van het Rijk ontvangt voor uitvoering van de Wet educatie en beroepsopleidingen (WEB). Volgens de samenwerkende gemeenten, ROC´s, Biblionet, Forum Groningen, de Stichting Lezen en Schrijven en de GGD’s is het geld vooral bedoeld om mensen uit ‘moeilijk bereikbare doelgroepen’ te bewegen om taalcursussen te gaan volgen.
Daarvoor gaan de gemeentes Certificering meer taalhuis-coördinatoren opleiden en inzetten. Zij moeten vooral aan signalering gaan doen, mensen vinden met duidelijke taalproblemen en ze aansporen om er iets aan te doen. Ook moet er een online platform komen voor de hele regio, waarin al het aanbod van taalonderwijs gebundeld wordt. Zo kunnen mensen snel en makkelijk zien waar ze, in de buurt, terecht kunnen voor taalonderwijs.
Op eerste kerstdag organiseren Italiaans Eetcafé Olivier en Café Merleyn in samenwerking met een groep…
Groningen gaat een grijze kerst tegemoet. Na een kille kerstavond zijn de temperaturen op eerste…
In kapsalon Black Hair Creation aan de Johan de Wittstraat zijn de afgelopen tijd behoorlijk wat…
De fractie van de SP heeft de afgelopen dagen taarten rondgebracht bij Groningse apotheken. Dat…
Maandagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de afrit van de N7 in de richting van…
De verlichting van de Martinitoren gaat maandagavond al aan. Dat meldt Harry de Lange, initiatiefnemer…